Viitorii politicieni şi jurnalişti, la şcoală

Luni dimineata s-a deschis oficial anul universitar pentru studentii de la Stiintele Politice si Stiintele Comunicarii. Prezenta studentilor la prima ora a lasat de dorit, daca tinem cont ca dintre cei peste 300 de studenti, doar vreo 30 au fost prezenti.

Au compensat alocutiunile profesorilor, care au vorbit despre noutatile aparute în învatamântul universitar românesc.
Decanul Facultatii de Stiinte Politice, Lia Pop, s-a adresat în special bobocilor de la cele doua specializari, sfatuindu-i sa puna mâna pe carte, fiindca „cei care vor sa lucreze în jurnalism sau în politica trebuie sa stie din toate”.


Decanul si-a exprimat si regretul fata de faptul ca nu a reusit sa îsi primeasca studentii în noul sediu, aflat înca în curs de amenajare, motiv pentru care a anuntat ca si în acest an universitar cursurile, seminariile si examenele se vor sustine tot în locatia de pe Bulevardul Gen. Magheru.


Prof. Ioan Laza, coordonatorul specializarii în Jurnalism, a explicat studentilor ca, pe lânga învatatura, vor face multa practica în redactiile din media locala.
În vara, cele mai cautate facultati din Universitatea Oradea au fost Stiintele Politice si Stiintele Comunicarii, dupa concursul de dosare fiind declarate admise 170 de persoane la Jurnalism si 80 la Stiinte Politice.


Luni însa, cifrele au scazut considerabil: 59 de studenti în anul I la Jurnalism si 33 la Stiinte Politice.

Otilia Sandor