Viitorul IMM-urilor, discutat

Dezbaterea unor importante aspecte legate de fiscalitate, relatii comerciale, dezvoltare regionala, IMM si integrarea europeana a avut loc cu ocazia întâlnirii prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu cu membrii plenului Consiliului Economic si Social. Reuniunea s-a desfasurat saptamâna trecuta, la Bucuresti.

Personalitati marcante din sfera economica si a socialului au discutat despre necesitatea diminuarii cu 75% a contributiilor obligatorii la fondurile de asigurari sociale, platite de angajator, pentru salariatii pentru care sunt înfiintate noi locuri de munca, pentru o perioada de trei ani. Ioan Mintas, prim-vicepresedinte al Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) si presedinte al CLIMMO, a fost de asemenea prezent.

„Se doreste simplificarea administratiei fiscale, prin declaratii de TVA anuale pentru IMM”, a spus Ioan Mintas. Printre punctele dezbatute în plenul consiliului s-a numarat si reglementarea taxei inverse a TVA-ului, în cazul obligatiilor rezultate din contractele de achizitie publica încheiate între IMM si autoritatile publice.

Integrare

S-a pus mare accent pe necesitatea adaptarii propriu-zise a sectorului privat la standardele comunitare. „Este imperios necesar sa se initieze reglementari cu privire la asigurarea unui cadru eficient de informare si pregatire a IMM-urilor pentru integrarea în Uniunea Europeana”, a opinat Ioan Mintas.

Cresterea competitivitatii IMM-urilor românesti, precum si asigurarea supravietuirii acestora în contextul concurential al Uniunii Europene, reprezinta obiective primordiale pentru mediul economic. În ceea ce priveste impozitarea microîntreprinderilor, discutiile s-au axat pe mentinerea reglementarilor privind impozitarea speciala a acestora.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !