Viitura simulata pe Crisul Negru

Exerciţii simulate
Exerciţii simulate

„Ca urmare a cantităţilor însemnate de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore pe solul saturat cu apă, pe râul Crisul Negru s-a produs o viitură care a atins cotele de pericol.În zona podului de la Zerind, pe malul drept al râul Crisul  Negru se observă infiltraţii puternice în dig pe o lungime de 50 m”.

Acestei situaţii simulate au trebuit să facă faţă reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri şi ai celorlate instituţii abilitate să ia măsuri în astfel de situaţii.

Exerciţiul de simulare s-a desfăşurat în bazinul hidrografic Crisul Negru pe sectorul Tămaşda – Zerind, în comunele Avram Iancu, Ciumeghiu, Zerind şi Mişca. Cu acest prilej se va verifica modul în care membrii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu, Ciumeghiu, Zerind şi Mişca.

Verificări

În cadrul exerciţiului s-a verificat fluxul avertizărilor meteorologice şi hidrologice până la nivelul primăriilor şi al cetăţenilor din zonele de risc, precum şi fluxul Rapoartelor Informative şi Rapoartelor de Sinteză până la nivelul Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor.„Pentru îndeplinirea scopului exerciţiului s-a luat ca ipoteză depăşirea pragurilor critice de precipitaţii căzute pe un sol umed saturat de precipitaţii , context în care se prognozează atingerea şi depăşirea cotelor de apărare pe râul Crisul Negru.

Acest exerciţiu nu a presupus antrenarea de forţe şi mijloace de intervenţie operativă”, a precizat Pasztor Sandor, directorul ABA Crişuri.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !