Vin amenzile pentru bilanturi

1Comentariu
Agentii economici care nu si-au depus încã situatiile financiare pe 2005 mai au la dispozitie ziua de azi. Dupã aceea urmeazã sã fie sanctionati. „Agentii economici bihoreni nu s-au prea înghesuit sã-si depunã bilanturile contabile.

Dacã sperã ca termenul depunerii sã fie decalat, atunci se însalã”, a precizat Vasile Farc, reprezentantul Compartimentului Relatii cu Presa din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor. Ultima situatie aratã cã pânã miercuri, inclusiv, au fost depuse 14.094 bilanturi din cele circa 22.000 care ar trebui sã fie depuse la nivel de judet. Reprezentantul Finantelor bihorene spune cã directia nu si-a fãcut niciodatã probleme cã nu va putea face fatã preluãrii bilanturilor. „Avem pregãtite opt ghisee pentru preluarea situatiilor financiare. Lumea trebuie doar sã vinã cu ele”, a subliniat Farc.

Amenzi

Amenzile pentru nedepunerea la timp a bilanturilor sunt cuprinse între 500 si 4.500 RON, în functie de numãrul zilelor de întârziere. Astfel cei care întârzie cel mult 15 zile vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse între 500 si 1.500 RON.

Pentru întârzieri între 15 si 30 de zile amenzile sunt de la 1.000 la 3.000 RON si pot ajunge la 4.500 RON în cazul întârzierilor mai mari de 30 de zile. Pe de altã parte, conform Legii contabilitãtii, completarea eronatã a bilanturilor contabile se sanctioneazã cu amendã de la 200 la 1.000 RON. Drept urmare, reprezentantii DGFP Bihor recomandã agentilor economici angajarea contabililor autorizati pentru întocmirea situatiilor financiare.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor