Vin banii de rentă viageră agricolă

ORADEA – Rentierii viageri vor avea mai mulţi bani de Paşti. Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a demarat plata rentelor viagere pentru anul 2006.

Renta agricolă viageră pentru cele 22.000 de persoane care au depus cerere va fi plătită la începutul lunii aprilie, suma alocată pentru acest an de MAPDR fiind de 11,36 milioane de lei. Potrivit lui Janota Laszlo, şeful Biroului Judeţean de Rentă Viageră Bihor în judeţ au fost depuse până la sfârşitul anului trecut 757 de dosare pentru renta viageră agricolă.

„Au fost validate 520 de dosare pentru persoane care au avut teren în Bihor şi 39 de dosare pentru persoane care au avut teren în alte judeţe, dar au domiciliul în Bihor”, a declarat Janota Laszlo.

Plata se va face, conform înţelegerii cu Poşta Română, pe 3 aprilie, urmând ca până pe 6 aprilie, toţi ţăranii care şi-au vizat carnetul de rentier pe anul 2006 să fie căutaţi la domiciliu de către agenţii poştali pentru a primi banii.

În cazul în care nu vor fi găsiţi acasă, li se vor lăsa notificări si plăţile vor fi realizate ulterior la oficiile poştale. Renta se plăteşte într-o singură rată anuală, în primul trimestru al anului următor.

Valoarea rentei este de 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren vândut sau donat, respectiv 50 de euro pentru fiecare hectar de teren arendat.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase