Vin şi cu rolurile de debut în operetă

De Cristian Horgoș
Invitaţii concertului de vineri seară, alături de directorul Todor Albert Foto: Alexandru Niţescu
Invitaţii concertului de vineri seară, alături de directorul Todor Albert Foto: Alexandru Niţescu
Tenorul Alfredo Pascu va reinterpreta arii din „Contesa Maritza” iar soprana Crina Zancu va cânta şi din „Silvia”.

Conducerea Filarmonicii orădene i-a prezentat miercuri, ziariştilor, pe invitaţii concertului de vineri seară.

„Fiind formaţi în operetă au apetit pentru stilul mai pretenţios al operetei. Ambii solişti au şarm, carismă, plăcere de viaţă şi umor debordant. Repertoriul e austriac, unguresc şi românesc, conţinând patru arii şi trei duete: Duetul Ceasului din „Liliacul”, duetul Bertha – Ciprian din „Lăsaţi-mă să cânt” şi duetul din „Văduva Veselă”. Orchestra va avea, la rândul ei, patru uverturi. Soprana va susţine arii din Juditha, Rosalinda şi Silvia iar tenorul va avea două roluri din contesa Maritza, o arie din Ţara Surâsului şi încă una din Juditha”, a spus dirijorul bucureştean Cristian Sandu.

Dad fiind că a mai concertat la Oradea în 2009 şi în 2012, în cadrul Toamnei Orădene, tenorul timişorean Alfredo Pascu s-a simţit în măsură să afirme că „există public iubitor de operetă la Oradea”. Totodată, a mărturisit că e încântat să interpreteze bucăţi din Contesa Maritza, compoziţie cu care a debutat în operetă, în 1996.

A colaborat cu Zefirelli

Deşi în cartea de vizită postată şi pe site-ul Filarmonicii e trecută şi colaborarea cu Franco Zefirelli pentru producţia „Callas Forever”, Alfredo Pascu nu a dorit să facă mare caz din aceasta. „Am fost mai mulţi artişti români selectaţi pentru scene precum «Carmen». A fost o experienţă interesantă dar mărturisesc că nu am în bibliotecă filmul realizat atunci”, a spus tenorul bănăţean.

La rândul ei, soprana Crina Zancu i-a mulţumit dirijorului Cristian Sandu pentru invitaţia de a concerta la Oradea inclusiv cu rolul ei de debut în operetă, din „Silvia”.

Ca gazdă, directorul Todor Albert şi-a exprimat speranţa că şi publicul tânăr din Oradea va fi încântat de oferta maestrului Cristian Sandu. „Maestrul dirijor a intuit bine că după Paşte e momentul să ne bucurăm şi prin muzică de Învierea Mântuitorului. În atmosfera pascală am intrat cu Reqviemul de Haydn iar acum oferim o muzică a bucuriei”, a precizat directorul Filarmonicii.

Programul complet al concertului poate fi vizionat pe site-ul oradeaphilharmony.com.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !