Vinde Vulturul Negru

4Comentarii
Vinde Vulturul Negru
Acţionarul principal al Hotelului Vulturul Negru din Oradea, investitor italian, a anunţat scoaterea la vânzare a hotelului cu patru stele la preţul de 8 milioane de euro, la doar doi ani după investiţii masive în amenajarea lui.

Administraţia hotelului situat în preajma unor baruri de noapte a făcut demersuri la autorităţile locale pentru elaborarea unor regulamente privind diminuarea zgomotului şi a programului de funcţionare a localurilor din Oradea.

Proprietarul hotelului Vulturul Negru din Oradea, un om de afaceri italian, a scos la vânzare unitatea turistică la preţul de opt milioane de euro, a declarat Alexandru Pavel, reprezentantul agenţiei imobiliare QCM din Bucureşti, responsabilă de tranzacţie.

Hotelul Vulturul Negru, deschis în anul 2005 şi clasificat la patru stele, a fost construit pe structura unei clădiri care datează de la începutul secolului trecut. Unitatea, care se află în centrul oraşului, pe malul Crişului Repede, are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi. Suprafaţa totală a terenului este de 1.300 de metri pătraţi.
“Preţul cerut de proprietar este de opt milioane de euro. Hotelul dispune de vitralii, a căror valoare se ridică la circa două milioane de euro”, a spus Alexandru Pavel. Hotelul are 47 de camere, dintre care patru apartamente, precum şi restaurant, bar de zi, o sală de conferinţă, salon de masaj şi parcare. “La început, majoritatea turiştilor erau italieni, iar, ulterior, numărul clienţilor români şi de alte naţionalităţi a crescut”, a adăugat reprezentantul agenţiei imobiliare.

Palatul Sonnefeld, 5 milioane de euro

Şi complexul de clădiri Sonnenfeld, aflat vizavi de Filarmonica din Oradea, pe strada Moscovei, poate fi cumpărat cu 5 milioane de euro.

„Complexul situat în spatele Teatrului de Stat din Oradea este amplasat pe un teren de 2.300 metri pătraţi, iar suprafaţa construită este de 6.100 metri pătraţi. Preţul de vânzare este de circa 5 milioane de euro”, declară Gabriel Sonnenfeld, proprietarul complexului.

Complexul de cinci clădiri a fost construit în anul 1913, fiind folosit ulterior, ca tipografie, timp de decenii, în perioada comunistă. În ultimii ani a funcţionat acolo şi Clubul Tempo.

„Am reintrat în posesia clădirii după 16 ani. Nu sunt investitor şi nu doresc să dezvolt această proprietate. Am fost repatriat în Israel şi m-am întors, după un sfert de veac, în România pentru a respecta dorinţa familiei mele de a recupera terenurile care îmi aparţin. Investitorii interesaţi au fost atât din ţară, cât şi din străinătate, în special din statele arabe, dar şi israelieni care cumpără terenuri şi nu au de gând să construiască nimic, aşteaptă doar să crească preţul pentru a putea vinde. Preţul complexului poate scădea şi la 4,5 milioane de euro, dacă va fi cumpărat de cineva care va dori să îl reintegreze în circuitul arhitectonic al centrului oraşului”, spune Sonnenfeld.

Fiu de deportaţi

Gabriel Sonnenfeld şi-a făcut publică şi o scurtă autobiografie: „Sunt descendentul a doi absolvenţi de lagăre de deportare naziste, născut în Oradea, în 1952. Crescut în Bucureşti, Piteşti, Oneşti şi Târgu Mureş, am plecat în Israel în 1969. Acolo, în afară de vreo două războaie, am absolvit la Tehnionul din Haifa ingineria mecanică şi, mult mai târziu, analiza de sisteme informatice. Am lucrat în Israel, Nigeria, Paris şi SUA, în diferite job-uri pentru diverse companii. Din 1994 sunt împreună cu soţia mea Erna şi avem două fete, Dana şi Orly”.

C.H.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor