Vindecare prin artă

ORADEA – După luni bune de muncă asiduă, parterul corpului principal al Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea s-a transformat într-un Centru de Sănătate Mintală (CSM) modern, în cadrul căruia pacientului i se asigură condiţii dintre cele mai bune.

„Avem aici un Staţionar de Zi, cu 25 de locuri, unde bolnavul vine dimineaţa la spital, primeşte medicamentaţia, mănâncă, participă la diferite activităţi, precum cele de lucru manual, pictură, în incinta cabinetului de ergoterapie, sau la grădinărit, apoi seara pleacă din nou acasă.

Este o formă de tratare a bolnavului, fără a-l rupe de mediul familial”, spune dr. Gheorghe Oros, manager la spitalului. Lucrările de reabilitare cât şi dotarea CSM-ului au costat peste cinci miliarde de lei vechi, dintre care două miliarde au venit de la Ministerul Sănătăţii şi trei miliarde din bugetul spitalului.

Tot în incinta Staţionarului de Zi se află şi cabinetele psihologilor care se ocupă cu psihoterapia de grup a pacienţilor. „Zilnic avem în medie 60-70 de consulturi în cadrul Centrului. Pentru o mai bună eficacitate a acestuia, am încercat să aduc medici de pe secţie.

Totodată, voi încerca să impun ca după 1 aprilie să nu se mai efectueze consulturile în cabinetele medicale de pe secţie. Nu se poate ca omul să vină direct de pe stradă pe secţie”, conchide dr. Oros, făcând referire la importanţa CSM-ului în cadrul desfăşurării activităţii spitaliceşti.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !