Vine scadenţa la declaraţii

Vine scadenţa la declaraţii
ORADEA – Data de 25 iulie 2007 este termenul limită pentru depunerea mai multor situaţii la organul fiscal de către agenţii economici.

„Este vorba, în primul rând, de Declaraţia D 100, privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, precum şi Declaraţia D 300Decontul de TVA”, a precizat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

 

Intracomunitare

De asemenea, mai trebuie depusă declaraţia D 390 – Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri, al cărei prim termen este 25.07.2007. „Această declaraţie trebuie depusă exclusiv de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România”, a specificat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Prin D 390 se declară toate operaţiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul naţional, cu alte persoane impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, în România, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile pentru avansuri.

De asemenea, se declară şi operaţiunile cu TVA nedeductibil (operaţiuni de protocol). În cazul vânzărilor cu amănuntul în care înregistrarea în contabilitate se face pe baza raportului zilnic, dacă au fost emise şi facturi pentru o parte din tranzacţii, aceste facturi vor trebui cuprinse în declaraţie.

„Nu se declară livrările şi achiziţiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factură şi nici operaţiunile cu persoane neînregistrate în scopuri de TVA în România”, a declarat directorul DGFP Bihor. De asemenea, nu se declară nici facturile emise prin autofacturare şi nici operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă.

 

Nou

Ca o noutate, în acest an se depune Declaraţia D 394 – Declaraţie informativă privind livrările, prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional. „D 394 se depune semestrial, în format electronic, însoţit de formatul hârtie semnat şi ştampilat”, spune Vasile Farc.

Reprezentanţii Finanţelor bihorene fac un apel către cei care trebuie să depună aceste declaraţii să nu lase această operaţiune pentru ultimele zile.  „Rugăm contribuabilii să încerce depunerea acestor declaraţii înainte de termenul-limită pentru a evita aglomeraţia de la ghişee, în condiţiile în care microclimatul din aceste spaţii nu este cel mai bun pentru aglomerări de persoane”, a subliniat Smaranda Scridon.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !