Vine zăpada! SDM are 45 de utilaje pentru toată Timișoara. Robu: Sperăm să facem față

De Roxana Deaconescu
Vine zăpada! SDM are 45 de utilaje pentru toată Timișoara. Robu: Sperăm să facem față
© foto: arhivă
E cod portocaliu de ninsori în Timișoara, iar primăria încă nu are contract pentru deszăpezirea orașului. Are însă un contract provizoriu încheiat cu SDM, care s-a pregătit de un weekend greu cu 45 de utilaje. SDM încasează 30.000 de euro până la sfârșitul anului, iar Nicolae Robu speră că va face față nămeților anunțați.

Județul Timiș se află sub cod portocaliu de ninsori, de sâmbătă dimineața până duminică la prânz. Se anunță așadar prima ninsoare serioasă în Timișoara, iar autoritățile locale au fost luate cât de rău se poate prin surprindere, adică fără contract de deszăpezire.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au lansat foarte târziu licitația pentru desemnarea unei firme care să presteze servicii de deszăpezire în această iarnă, fiind primul sezon în care Timișoara nu are contract de deszăpezire. Are doar un contract provizoriu, iar la licitația lansată oricum destul de târziu nu s-a dus nicio firmă. Termenul a fost prelungit până în 20 decembrie.

„În 4 decembrie a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru deszăpezire, însă nu s-a prezentat niciun ofertant. Legea permite ca, în cazul în care nu există nicio ofertă, să se inițieze o procedură de negociere, dar în aceleași condiții în care s-a scos la licitație serviciul. Am invitat operatori la negocierea care era programată pe 17 decembrie, însă ANAP (n.r. Agenția Națională pentru Achiziții Publice) ne-a solicitat să prelungim termenul de depunere până în 20 decembrie. În aceste condiții am recurs la atribuirea unui contract către SDM, societatea primăriei, în valoare de aproximativ 30.000 de euro”, ne-a declarat Robert Kristof, administratorul public al orașului.

Până una alta, dacă temperaturile scad destul de mult, zăpada ar putea acoperi ușor străzile din Timișoara. N-ar fi o problemă pentru șoferi, spune primarul Nicolae Robu, pentru că municipalitatea a reușit să încheie un contract cu Societatea de Drumuri Municipale.

„Este contract încheiat cu SDM și o să vedem cum vom face față. Evident că ne străduim să facem față cu mobilizare. City managerul se ocupă de problemă, el a discutat toate detaliile cu SDM, eu am discutat doar în principiu cu directorul SDM, m-a asigurat că și-a luat sare și alte substanțe care se folosesc împotriva poleiului, împotriva depunerii zăpezii, de detalii se ocupă city managerul. Nu se putea decât 30.000 de euro cu atribuire directă, asta până la sfârșitul acestui an, pe 2019 se va putea face altul. Sperăm să facem față”, a precizat Robu.

Potrivit reprezentanților primăriei, SDM are în total 45 de utilaje pregătite să intervină pe străzile orașului. Mai precis, are opt răspânditoare de material antiderapant, opt utilaje cu lamă, opt buldoexcavatoare, șase miniîncărcătoare și 15 autobasculante.

Potrivit nomenclatorului stradal, în Timișoara ar trebui deszăpezite un număr de peste 1.200 de străzi.

AICI găsiți detalii din caietul de sarcini pregătit pentru licitație!

Articole pe aceeași temă:

Dacă începe să ningă de luna viitoare, muncitorii Societății de Drumuri Municipale vor fi responsabili să curețe străzile orașului. Reprezentanții primăriei nu au reușit să pornească licitația, deși consilierii locali au dat undă verde procedurii încă din luna septembrie. Se așteaptă după un aviz de...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !