Vinovat în ochii colegilor săi

Vinovat în ochii colegilor săi
SĂUCENI – Profesorului din Săcueni acuzat de hărţuire sexuală i-a fost desfăcut contractul de muncă. Punct final în scandalul profesorului liceului „Petofi Sandor” din Săcueni, acuzat de hărţuire sexuală de către una dintre elevele sale.

Comisia de anchetă înfiinţată pentru elucidarea incidentului din 18 octombrie, atunci când o fetiţă din clasa a X-a a şcolii a reclamat că a fost molestată de profesorul ei de biologie, dr. Wilhelm Sandor, a întocmit, miercuri, un raport de 57 de pagini care conţine declaraţiile celor implicaţi, ale martorilor, precum şi concluziile comisiei în acest caz.

Potrivit declaraţiilor directorului şcolii şi a adjunctului acestuia, profesorul de biologie a dat, în primul rând, dovadă de neglijenţă când, în calitate de profesor de serviciu, nu a asigurat supravegherea copiilor din clasa a X-a, care aveau „fereastră”.

Posibilă hărţuire
De asemenea, în opinia membrilor comisiei, acelaşi dascăl este vinovat pentru faptul că nu a păstrat o distanţă decentă faţă de elevă, pe care recunoaşte că a îmbrăţişat-o, dar din prietenie.

În aceste condiţii, conducerea şcolii consideră că este foarte posibil ca mâna profesorului să fi atins, incidental, sânul victimei, ceea ce ar justifica reclamaţia de hărţuire sexuală a fetei.
În concluzie, comisia a decis să propună desfacerea contractului de muncă al profesorului de biologie, decizie care a fost dezbătută în şedinţa Consiliului profesoral din aceeaşi zi. Cu 57 de voturi pentru, 12 împotrivă şi o abţinere, colegii lui Wilhelm Sandor au aprobat propunerea comisiei.
Decizia lor este însă tardivă, având în vedere că, în urma scandalului, profesorul de biologie îşi înaintase cererea de pensionare, aprobată de aceeaşi conducere a liceului care ieri a decis desfacerea contractului de muncă.

Seres Alexandru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase