Violată în Cimitirul Olosig

236Comentarii
Violată în Cimitirul Olosig
ORADEA – Cinci adolesecenţi plus un tânăr de 22 de ani au violat sâmbătă noapte o fată de 14 ani, în cartierul Rogerius din Oradea.

„Numitul V.C. (17 ani) a acostat-o pe minora I.D. (14 ani), în apropierea cimitirului Olosig, s-au deplasat în acest cimitir, unde în boscheţi, prin constrângere, au întreţinut relaţii sexuale. Cum înainte de a o acosta pe minoră, V.C. se desprinsese dintr-un grup din care făceau parte B.C. (22 ani), T.G.S., T.I.R., F.R.S. şi G.D – minori între 15 şi 17 ani, toţi aceştia l-au urmat şi au întreţinut relaţii sexuale normale, anale şi orale,  prin constrângere cu minora, atât în cimitir cât şi într-un apartament din apropiere, unii o singură dată, alţii de mai multe ori.”, precizează putătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

         Cinci dintre cei şase autori au fost prinşi imediat după săvârşirea faptei, luându-se faţă de ei măsura reţinerii; făptuitorul G.D. nefiind încă prins.

„Duminică, 1 iulie, a fost emis mandat de arestare preventivă faţă de fiecare din cei cinci făptuitori prinşi pentru o perioadă de 29 de zile (în cazul majorului) respectiv 19 zile (în cazul minorilor) pentru săvârşirea faptei de viol în formă calificată pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea de la 10 la 25 de ani.”, mai precizează procurorul Moţiu.

Reamintim că în urmă cu circa un an de zile, doi tineri orădeni au prevenit un viol în zona Podului de Pontoane, imobilizându-l până la venirea poliţiştilor pe individul care atacase şi începusese să dezbrace o tânără cu handicap psihic cu intenţia clară de a abuza de ea.

 

Pază în cimitire…
Poliţia Municipiului Oradea
a decis să sporească măsurile de pază a cimitirului Olosig anul trecut, după ce zeci de morminte şi cruci au fost vandalizate de indivizi necunoscuţi.

Astfel că un echipaj auto a patrulat o perioadă atât în cimitirul Rulikovski, cât şi în Olosig, din două în două ore. De asemenea, paza a fost suplimentată de patrule auto a personalului angajat al RAPAS.

Atunci însă, directorul Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate (RAPAS) Oradea, Ioan Hirţe, a declarat că nu este foarte mulţumit de modul în care se implică poliţiştii, jandarmii şi gardienii publici în paza cimitirelor. Din acest motiv, a dispus ca, în fiecare noapte, cel puţin patrularea în Cimitirul Rulikowski sa fie asigurată de angajaţi ai RAPAS.

„Vom asigura paza permanenta a cimitirului prin personalul propriu. Cele doua maşini de care dispunem şi care stationau la pompe funebre vor fi ţinute la cimitir, pentru a ne ajuta la patrulare. Vor fi minimum două persoane care vor asigura patrularea, iar maşinile vor fi folosite prin rotaţie, astfel încât să fie asigurate şi serviciile de intervenţie”, preciza atunci Ioan Hirte. Şeful RAPAS a declarat chiar şi că are în vedere contractarea unei firme de pază şi ordine, dotată cu mijloace de transport.

Cristian Horgos236Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor