Violenţa casnică, o problemă nerezolvată

Violenţa casnică, o problemă nerezolvată
Cu ocazia zilei de 15 mai, Ziua internaţională a familiei, PC şi PSD au organizat simpozioane de dezbateri privind situaţia familiilor din România în pragul integrării la UE.

Ziua internaţională a familiei a fost instituită de Adunarea Generală a ONU la 20 septembrie 1993 şi a fost sărbătorită în fiecare mai, din 1994, la data de 15. Deoarece ziua de 15 coincide şi cu ziua Partidului Conservator, membrii acestuia au sărbătorit de două ori această dată. Simpozionul „Familia românească, faţă în faţă cu provocările secolului 21” a debutat cu împărţirea de ajutoare unui număr de şapte familii cu 16 copii având vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, ale căror mame se află în detenţie.

Ajutoarele au constat în articole de îmbrăcăminte, zahăr, ulei şi alte articole de strictă necesitate. Pe lista de discuţii a întrunirii celor din PC s-a regăsit şi una dintre cele mai grave probleme pe care o au familiile din România: violenţa casnică. Violenţa ar putea fi stopată printr-o educaţie aplicată încă de la vârste fragede, a fost părerea unanimă a femeilor conservatoare.

În acest sens se află în desfăşurare proiectul „Alternativa pentru violenţă”, în cadrul căruia sunt consiliaţi antiviolenţă copii dintr-o serie de şcoli orădene.

Şi la PSD…


Organizaţia de femei din PSD a avut o dublă sărbătoare marti, sărbătorind o dată cu Ziua familiei şi zece ani de la primul forum al femeilor social-democrate.

Reuniunea a început cu un moment de reculegere ţinut în cinstea Mariei Tirla, membru fondator al PSD şi fostă preşedintă a organizaţiei de femei a PSD, prima de acest gen din Bihor. Cu ocazia Zilei familiei, liderul PSD, Mircea Geoană, a transmis un mesaj prezentat în cadrul întrunirii, citit de către decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi ale Comunicării, Lia Pop.


Cum era de aşteptat, mesajul a fost unul tipic de Opoziţie: Geoană a criticat politica socială a actualei guvernări şi problemele alocaţiilor, a locuinţelor şi a ajutoarelor sociale mult prea mici.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !