Violenţa în şcoli, inevitabilă

Violenţa în şcoli, inevitabilă
Deva – Comparativ cu primul semestru al anului trecut, delincvenţa în şcolile din judeţ este totuşi în descreştere. Deşi unităţile şcolare din judeţul Hunedoara au luat diferite măsuri de siguranţă pentru a preveni delincvenţa în rândul elevilor, aceasta nu a dispărut complet.

„Fiecare şcoală are propriile măsuri de siguranţă, dar raportat la 79000 de elevi câţi sunt în judeţ, delincvenţele au totuşi o anumită frecvenţă. Oricât de mult se doreşte evitarea conflictelor elevilor din unităţile şcolare, acestea nu vor putea fi evitate până la capăt”, a afirmat Ioan Sterea, inspector şcolar în cadrul IŞJ.

Furturile sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă unităţile şcolare, dar acestea sunt în scădere, de la 43 câte s-au înregistrat în primul semestru al anului trecut la 34 anul acesta.

În categoria „loviri sau alte vătămări” se înregistrează 4 cazuri în acest an, faţă de 9 anul trecut. Elevii sunt de părere că delincvenţa în şcoli apare pentru că nu se iau măsurile corespunzătoare de fiecare unitate şcolară în parte.

„Paznicii sunt puşi degeaba. Elevii se bat între ei, îşi iau pachetele unul altuia şi fură banii colegilor. Cred că doar mascaţii le-ar putea face faţă elevilor”, crede Marius Boloc.

„Furturile sunt cele mai frecvente. La sala de sport se fură bani, pachete, telefoane sau bijuterii şi nu ia nimeni nici o măsură”, afirmă Marcel Andrei.

Subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, a declarat că „în prezent, poliţia formaţiunii de ordine publică desfăşoară în cadrul programului activităţi de prevenire a situaţiilor contravenţionale sau infracţionale în unităţile de învăţământ, de combatere a absenteismului şcolar, de luare a măsurilor necesare pentru elevii-problemă şi de determinare a unităţilor şcolare de a găsi soluţii eficiente de pază”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase