Violenţa în şcoli poate fi rezolvată

Violenţa în şcoli poate fi rezolvată
PETROŞANI – Conducerilor executive ale şcolilor hunedorene li s-a cerut să prezinte un raport pe tema violenţei în şcoli. Din acestea reiese că majoritatea şcolilor din Valea Jiului colaborează cu diferite structuri ale poliţiei şi dezbat tema violenţei la orele de consiliere sau prin alte mijloace, inclusiv expoziţii de desene sau altfel de lucrări.

Micile probleme apărute au fost rezolvate la nivelul şcolilor, prin discuţii cu elevii implicaţi şi părinţii acestora. În rapoartele trimise se arată faptul ca sunt elevi care se află în evidenţele poliţiei pentru diverse infracţiuni, dar şi că un număr însemnat de elevi nu beneficiază de atenţia părinţilor. În unele cazuri părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Elevilor cu abateri le-a fost scăzută nota la purtare sau au fost, pentru câteva zile, exmatriculaţi. Pe hârtie rapoartele arată binişor, numai că violenţa în unităţile de învăţământ continuă să fie o problemă. Paza unităţilor şcolare şi sistemele de supraveghere nu impiedică apariţia actelor de violenţă. Temele discutate în prezenţa poliţiştilor nu au efectul scontat. Spre exemplu, la Grupul Şcolar Industrial Minier Lupeni, în primul semestru al anului şcolar 2007-2008 au fost înregistrate 16 cazuri de violenţă între elevi şi trei cazuri de violenţă între elev-profesor. La Dimitrie Leonida Petroşani însă, în acest an şcolar, a fost înregistrat un singur caz de violenţă între doi elevi. Cazul s-a soluţionat prin „înţelegere şi retragerea plângerii”, iar măsurile luate au constat în „consiliere, sancţionarea vinovaţilor, întâlniri cu familia şi discuţii în consiliul profesoral”.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !