Violenţă la executare silită

Violenţă la executare silită
Bîrcea Mare – Executorii judecătoreşti au recuperat în forţă bunuri de la o societate executată. Aceştia au întâmpinat joi o rezistenţă acerbă din partea reprezentanţilor unei societăţi din Bîrcea Mare ce urma să fie excutată silit. A fost nevoie de intervenţia în forţă a jandarmilor pentru ca execuţia silită să aibă loc.  Scandal executare I 14.12.2006 Scandal executare II 14.12.2006

În demersurile executorilor, a fost nevoie de sprijinul Jandarmeriei şi al Poliţiei rutiere întrucât reprezentanţii societăţii au uzat de toate mijloacele pentru a împiedica transportul bunurilor din incintă.

Executorul judecătoresc a cerut ajutorul Jandarmeriei după ce angajaţii firmei executate silit au făcut un zid uman în faţa camioanelor încărcate cu materiale ridicate de firma creditoare, au blocat ieşirea din incintă şi au blocat circulaţia pe drumul care leagă Deva de Hunedoara. Proprietarii depozitului, împreună cu angajaţii, s-au opus cu vehemenţă executării şi spun că materialele ridicate aparţin altei firme. O angajată, urcată pe o autoutilitară, chema permanent în ajutor forţele de ordine, pe motiv că firma este furată de creditori.

După ce s-au împotrivit executării, societatea debitoare a blocat ieşirea din incinta unităţii a tirurilor cu marfă. Mai mult, drumul care leagă Deva de Hunedoara a fost blocat mai multe ore şi a fost nevoie de intervenţia Poliţiei Rutiere pentru degajarea circulaţiei care s-a efectuat doar pe un sens.

Nici Jandarmeria Hunedoara nu a stat cu mâinile în sân pentru că a fost nevoie de intervenţia lor în repetate rânduri. „Am asigurat protecţia executorilor judecătoreşti pe toată perioada executării silite pentru a nu se produce nici o tulburare”, a declarat sublocotenent Nicolae Răducu, purtător de cuvânt IJJ Hunedoara.

După şase ore de negocieri şi ameninţări din toate părţile macaraua ce a fost folosită pentru încărcarea celor şase cilindri. Utilajul a fost folosit ulterior pe post de “remorcher” a unei autoutilitare, cu care debitorii blocaseră poarta societăţii.

Atât societatea creditoare, cât şi cea debitoare au ameninţat că se vor da în judecată pentru pagubele produse şi executare ilegală.

„Am participat la licitaţie, bunurile sunt ale mele. Am fost împiedicat să le ridic”, a declarat directorul firmei creditoare Axxa Bucureşti.

„Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat. S-a mai încercat în două rânduri intrarea în societate. Am făcut două contestaţii în instanţă la executare. Cine a greşit va plăti pentru că voi acţiona în judecată acţiunea care a fost ilegală. Toate bunurile confiscate aparţin firmei mele şi celei ce trebuia executată silit. Este o nedreptate ce se întâmplă”, susţine Mircea Elisei, patronul SC Valmet.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase