Virgil Bercea, la Forumul Crestin Global

Virgil Bercea, la Forumul Crestin Global
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a participat la sfârşitul lunii septembrie la întâlnirea ecumenică regională a Forumului Creştin Global, care a avut loc la Helsinki.

Episcopul Virgil Bercea a fost trimis ca observator din partea Consiliului Conferinţelor Episcopilor Catolici Europeni (CCEC).

„La această întâlnire au participat delegaţi din ţările baltice şi din ţările scandinave, iar din partea Consiliului Bisericilor Europene (CEC), Consiliul Conferinţelor Episcopilor Catolici Europeni, Alianţa Evanghelică Europeană şi Comunitatea Penticostală Europeană au fost prezenţi câte un observator”, a informat Florin Jula, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Valori

„Forumul Creştin Global este o mişcare, un proces de apropiere şi de cunoaştere informală neinstituţionalizată, care doreşte să grupeze creştinii penticostali şi evanghelici care nu fac parte din Consiliul Mondial al Bisericilor (KEK) şi nici din CEC. În prima zi a întâlnirii, fiecare participant a făcut o prezentare personală şi a Bisericii din care face parte. Au urmat, apoi, rapoartele naţionale, prin intermediul cărora au fost prezentate iniţiativele ecumenice şi de cooperare la nivel local, precum şi exemple de susţinere a minorităţilor. S-a ajuns la concluzia că întâlnirea responsabililor Bisericilor, la diverse nivele şi cu orice ocazie, este importantă pentru cunoaşterea reciprocă, pentru a împărtăşi celorlalţi experienţele, pentru a face distincţie între evanghelizare şi prozelitism, pentru a se acorda mai mult spaţiu imigranţilor şi vieţii ecumenice, pentru a se explora bogăţia teologico-spirituală, pentru a se înţelege ce înseamnă a fi Biserică majoritară, în raport cu cea minoritară, şi invers, precum şi pentru problemele etice contemporane. Aceste întâlniri au şi rolul de a influenţa pozitiv societatea de către creştini. Participanţii la Forum s-au angajat să transmită aceste valori peste tot, acolo unde vor avea posibilitatea”, a spus PSS Virgil Bercea.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !