Virgil Bercea: Mircea Bradu – 80

Cu câteva zile în urmă am trăit acest înălţător eveniment, la Sărbătoarea Crăciunului: Cuvântul s-a făcut trup (Io 1,14) și a devenit Om între oameni.

Dumnezeu s-a făcut om pentru a înțelege condiția umană, ni s-a dăruit ca să ne ridice la o demnitate firească, dincolo de păcat, la demnitatea fiilor lui Dumnezeu în Fiul, pentru a avea o viață deplină întru El, pentru a spera la mântuire.

Scriu aceste câteva rânduri cu gândul la un om al cetății, Mircea Bradu, la aniversarea celor 80 de ani ai vieţii domniei sale bogate în împliniri, adunate acum într-o cunună aniversară.

Nu trebuie să uităm că om derivă din latinescul homo, și are legătură cu humusul, pământul care ne poartă gândul către locurile de baștină de unde domnul Mircea Bradu și-a tras ființa și seva: dealurile împădurite și colinele molcome ale Bihorului care străjuiesc identitatea satului românesc. Aceste locuri, împodobite şi de onestitatea generoasă și altruistă a părinților și a sătenilor, i-au permis omului Mircea Bradu să aibă rădăcini puternice și sevă creatoare, gândire și inteligență, talent şi hărnicie pentru a exprima valorile noastre perene prin cuvinte alese, în scrieri vii, spre lauda Cuvântului, spre binele Cetății, spre bucuria noastră.

Trecând prin anotimpuri nu întotdeauna prielnice, omul Mircea Bradu, – asemenea copacului din care a ieşit numele familiei sale – a avut tăria de păstra linia ce uneşte pământul cu cerul, păstrându-şi inima mereu deschisă la îndemnul tainic al Cuvântului și la chemările semenilor, ca om al faptei bune şi ziditoare.

Acum, la ceas aniversar, putem spune din toată inima: La Mulți Ani, domnule Mircea Bradu! Ani buni și binecuvântați cu sănătate, haruri și daruri să vă dea Cuvântul făcut trup!

+ Virgil Bercea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !