Virgil Teodorescu Capriş: Vremea înţelepciunii

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Virgil Teodorescu Capriş: Vremea înţelepciunii
La doar câteva luni de la lansarea Scrisorilor din temniţă, Virgil Teodorescu Capriş aduce în atenţia publicului două noi volume.

Joi, 16 iunie, la ora 18, la Biblioteca Județeană Oradea, în amfiteatru, Virgil Teodorescu Capriş va lansa cărțile, „Legende” și „Vremea înţelepciunii”. Cărţile vor fi prezentate de Crăciun Parasca, Alexandrina Chelu și Angela Pop – președinta Uniunii Femeilor Bihor.

Constantin Lămureanu spunea că pentru Virgil Teodorescu Capriş „poezia din care este făcută lumea, pneuma a toate cele care sunt, este şi un spaţiu al uimirii, şi prilej de dojană- câteodată chiar dură- şi locul în care se regăseşte cu iubirea pentru cei apropiaţi sufletului lui…Observator atent al lumii în care trăim, nu se sfieşte să o critice, cu vehemenţă chiar, pentru atâtea lucruri binemeritate de ea… Poet până în măduva oaselor, Virgil Teodorescu Capriş se înscrie ca un scriitor de rezonanţă, nu căutată cu figuri de stil care să inoveze poezia ei, cu o curăţenie a sufletului şi a condeiului de poet, demnă de toată stima”.

Vremea înţelepciunii cuprinde o serie de sonete şi rondeluri: Sonet pentru mai târziu, Sonetul Nostalgicelor întrebări, Rondelul Unui vechi amor, Rondelul Celor care ştiu să scrie, Sonetul Băutorului social, Sonet fără alte cuvinte, Rondel pentru maestrul vânătorii, Rondel de dor. Legendele lui Virgil Teodorescu Capriş sunt în versuri şi sunt inspirate de sentimentul patriotic, de cel al apartenenţei la zona Aleşdului şi chiar de iubire: Legendă despre neamul meu, Legenda iubirii veşnice, Legenda tricolorului, Legenda vieţii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor