Visează că muncesc

Visează că muncesc
Deva – Lucrările la reţeaua de canalizare care au loc în această perioadă în cartierul Nicolae Grigorescu bat pasul pe loc. Nu din cauza lipsei de fonduri, nu din cauza vremii şi nici a lipsei utilajelor, ci pentru că pe unii lucrători i-a lovit… somnul. 

Un raid făcut în zonă de Cuvântul Liber arată faptul că utilajele sunt prezente la datorie, dar lucrătorii dorm în ele.

Deşi viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, promitea la finele anului trecut că lucrările la reţeaua de canalizare din cartierul Nicolae Grigorescu vor fi terminate până la începutul lui 2008, ritmul în care se lucrează în zonă nu le dă speranţe locatarilor cartierului că se vor bucura de canalizare în primul an de integrare europeană. Şi asta pentru că unii dintre muncitorii firmei care se ocupă de lucrări au tras utilajele pe dreapta şi… dorm în ele.

„Lucrările tărăgănează de foarte mult timp pentru că muncitorii o zi lucrează, iar alta stau. Au distrus trotuarele, zonele verzi şi gardurile, dar văd că nu se grăbeşte nimeni să remedieze situaţia. S-au apucat de lucru acum o jumătate de an şi nu cred că vor termina curând dacă lucrează aşa încet”, spune nemulţumit Grigore Marton, un locatar al cartierului.

Îşi fac de cap

Pancarta cu inscripţia „şantier în lucru” şi afirmaţiile viceprimarului Florin Oancea că „excavatoarele sunt acolo” nu denotă faptul că se şi lucrează cu adevărat. Gropile făcute de utilaje s-au umplut cu apă şi constituie un adevărat pericol pentru populaţie. În plus de asta lucrătorul de pe excavator este acuzat de localnici că nu-şi vede de treburile pentru care a fost trimis acolo.

„A scos cu excavatorul o riglă metalică de susţinere a unui gard pe care a valorificat-o la un centru de colectare a fierului vechi. Când l-am atenţionat să nu facă asta, a sărit la bătaie. Autorităţile locale trebuie să se implice nu doar în asigurarea bugetului pentru astfel de lucrări, ci şi în modul în care se efectuează lucrarea propriu-zisă”, spune Grigore Marton. Pentru rezolvarea problemei canalizării în Deva, primăria a alocat un buget de 50 de milioane de euro.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !