Viţa de Vie deschide inimile orădenilor

Viţa de Vie deschide inimile orădenilor
„România suferă de o boală. Nu este vorba despre HIV, ci despre nepăsare. De aceea noi vom încerca să schimbăm mentalitatea acestei naţiuni prin muzică!” Acesta este mesajul pe care Adrian Despot, vocalistul formaţiei Viţa de Vie, l-a adresat orădenilor sâmbătă seara, în debutul concertului susţinut în Piaţa Independenţei.  Vita de Vie deschide inimile oradenilor II 06.05.2006

Puţini dintre orădeni au fost însă dispuşi să participe la acest concert, care s-a dorit a fi o acţiune de mobilizare a populaţiei de luptă împotriva discriminării şi stigmatizării persoanelor care suferă din cauza infecţiei cu HIV.

În ciuda renumelui de care se bucură formaţia Viţa de Vie în lumea muzicii rock, orădenii s-au dovedit a fi prea ocupaţi cu grijile cotidiene sau poate prea indiferenţi faţă de soarta semenului care se zbate în suferinţă pentru a răspunde acestei chemări făcute prin intermediul campaniei naţionale intitulate sugestiv „Deschide-ţi inima”. Numărul redus de participanţi s-a datorat parţial faptului că la aceeaşi oră peste zece mii de orădeni se înghesuiau în Şanţul Cetăţii la chermeza organizată de UDMR.

De aceeaşi parte a baricadei

Concertul de sâmbătă seara a reprezentat debutul turneului întreprins de trupa Viţa de Vie în şase oraşe ale ţării, desfăşurat împreună cu formaţia de tineri voluntari ai organizaţiei „Glasul Inimii” din Iaşi. La Oradea, acestora li s-a alăturat şi formaţia de rock arădeană Beton. Cele trei formaţii şi-au dat mâna în scopul de a încerca prin muzica lor să îndepărteze din sufletul publicului larg prejudecăţile care determină marginalizarea bolnavilor care suferă de SIDA.

„Am acceptat cu multă bucurie să ne aducem şi noi contribuţia la această campanie. Şi asta pentru că ne-am identificat puţin cu aceste persoane suferinde, deoarece şi noi suntem victimele intoleranţei la nivel artistic. De aceea înţelegem starea lor. Astfel, vom încerca prin muzica noastră să schimbăm mentalitatea celor din jur. E o sarcină grea, însă încetul cu încetul suntem siguri că vom reuşi”, a afirmat convingător vocalistul Adrian Despot, la conferinţa de presă ce a precedat concertul, susţinută la sediul DSP Bihor.

Deschide-ţi inima!

Finanţatorul acestei campanii este Guvernul SUA, prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), coordonator fiind Ministerul Sănătăţii. Trupa Viţa de Vie îşi va continua turneul muzical de promovare a luptei anti-SIDA şi în oraşele Lugoj, Medgidia, Iaşi, Giurgiu şi în final la Bucureşti.

Pretutindeni vor încerca să sensibilizeze populaţia prin conştientizarea mesajului acestei campanii, conform căruia dacă nu devenim mai toleranţi cu cei cărora boala le atacă corpul, atunci prejudecăţile noastre le vor ataca şi sufletul.

Viorica Borz



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !