Viteză la examenul auto

5Comentarii
ORADEA – Şoferii cu permisul suspendat în decembrie trebuie să treacă un test de evaluare a cunoştinţelor rutiere pentru a-l redobândi. Primul examen va avea loc în Bihor, vineri de la ora 14:00 în sala de examinări din Oradea de pe strada Dunării nr.2.

„După intrarea în vigoare a noului cod rutier, reprimirea permisului auto este condiţionată de susţinerea unui test de cunoaştere a regulilor de circulaţie. Sunt 15 întrebări, iar pentru promovare trebuie răspuns corect la cel puţin 13 întrebări”, precizează inspector principal Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

La reţinerea permisului şoferii primesc o convocarea scrisă la testul grilă. Ei se pot prezenta la examen încă din perioada de suspendare, cu cartea de identitate şi dovada înlocuitoare a permisului auto.

O veste bună e că pentru reducerea perioadei de suspendare  nu mai trebuie absolvit un curs la o şcoală auto. Condiţiile sunt, însă, următoarele: şoferul să ia testul privind regulile de circulaţie; să fi obţinut permisul auto cu cel puţin un an înainte; să nu fi beneficiat în ultimii trei ani de o astfel de reducere sau să nu fi avut în ultimii doi permisul suspendat.

Şoferii bihoreni cu permisul reţinut într-un alt judeţ vor susţine testul în Oradea. Până în februarie testarea se va face vinerea de la ora 14:00. Poliţiştii bihoreni îi îndeamnă pe şoferi să studieze temeinic noul cod rutier înainte de examen, altfel riscând să-şi prelungească perioada de suspendare.

Cristian Horgos

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor