Viticultori cu carnet, in Bihor

De Simona Albinaru
Viticultori cu carnet, in Bihor
Carnetul de viticultor se eliberează cultivatorilor care deţin suprafeţe viticole peste 0,5 ha.

 Producătorii de struguri pentru vin au obligaţia de a ţine evidenţa producţiei şi a modului de valorificare a acesteia în carnetul de viticultor. În baza Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002 republicată, procesatorii pot cumpăra struguri pentru vinificaţie numai de la producătorii care deţin carnet de viticultor şi eliberează filele aferente, completate conform cu cantităţile expediate.

Carnetul de viticultor se eliberează cultivatorilor care deţin suprafeţe viticole mai mari de 0,5 ha, cultivate cu soiuri nobile de vin, ce comercializează din propria recoltă, producţia de struguri de vin către persoane fizice sau juridice, suprafeţe înscrise în Registrul plantaţiilor viticole coordonat de către Direcţia pentru Agricultură Bihor.

 Acte

„Viticultorii care comercializează struguri pentru vin se pot adresa Direcţiei pentru Agricultură Bihor, Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 24-26, tel: 0259416722 şi 0359418302, pentru obţinerea în mod gratuit a carnetului de viticultor”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

Direcţia pentru Agricultură Bihor prin Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol, va verifica modul în care sunt respectate normele de evidenţa a producţiei de struguri şi a modului de valorificare a acesteia de către toţi operatorii de pe filiera vitivinicolă şi va aplica măsurile prevazute de legislaţia în vigoare prin aplicarea de sancţiuni contraventionale cu amendă cuprinsă între 6.000 şi 10.000 lei, în cazul nerespectării normelor de evidenţă obligatorii în sectorul vitivinicol.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !