Vitraliu adevărat în Vulturul Negru

Vitraliu adevărat în Vulturul Negru
Reabilitarea Palatului Vulturul Negru va ajunge, în cursul anului viitor, la intrarea în imobil dinspre Piata Unirii. Cea mai sensibila lucrare de facut în acest perimetru este reabilitarea asa-zisului vitraliu de la intrarea în pasaj, în fapt o suma de sticle vopsite cu imaginea vulturului, conform sefului Directiei Patrimoniu, Marcel Bolos.

„La vitraliul din pasaj am avut o lucrare relativ usoara, pentru ca am putut demonta fragmentele de vitraliu pentru reabilitare si apoi remontare.

Lucrarea la panoul din Piata Unirii este complicata si costisitoare, pentru ca va trebui luat jos tot ansamblul si toate sticlele vopsite care îl compun si trebuie înlocuite cu vitraliu, asa cum ni s-a cerut din partea Ministerului Culturii.

Lucrarea din interiorul pasajului Vulturul Negru a costat 600 de milioane de lei, fata de un miliard, la cât este estimata aceasta”, ne-a relatat Marcel Bolos.

Executantul lucrarii va fi desemnat printr-o licitatie organizata, astfel încât la începutul anului viitor sa se poata intra în santier.

Cristina Ghilea