Vizer îl atacă pe Tomas Bach

Reactualizat la:
4Comentarii
Marius Vizer, alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin la reuniunea de la Soci FOTO: EPA
Marius Vizer, alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin la reuniunea de la Soci FOTO: EPA
Preşedintele SportAccord, orădeanul Marius Vizer a fost reales pentru un nou mandat.


Preşedintele organizaţiei SportAccord, care reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, Marius Vizer a fost reales pentru un nou mandat. Vizer a declarat că preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach blochează activitatea forului pe care românul îl conduce din 2013.
Potrivit The Guardian, Vizer, care a fost singurul candidat pentru un nou mandat la şefia SportAccord, a declarat că forul internaţional olimpic încearcă să blocheze planul său de a organiza Jocurile Mondiale Reunite. Marius Vizer, care este şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, susţine că germanul Thomas Bach intervine în autonomia federaţiilor internaţionale.

„După ce am devenit preşedintele SportAccord, am încercat tot timpul să dezvolt o colaborare constructivă cu preşedintele CIO, Tomas Bach. Din păcate aceasta nu a devenit niciodată realitate. Domnule preşedinte, nu mai blocaţi strategia SportAccord şi misiunea sa de identificare şi organizare a conferinţelor şi jocurilor reunite. Nu mai încercaţi să creaţi o teorie în jurul căreia sporturile sunt sau nu eligibile pentru jocurile multi-sport”, i s-a adresat Vizer lui Bach, prezent în sală, în timpul reuniunii SportAccord de la Soci (Rusia).

Critică Agenda CIO

De obicei, CIO organiza şedinţe ale Comitetului Executiv în timpul întrunirilor SportAccord, însă de această dată nu a mai făcut-o. De asemenea, CIO a interzis reprezentanţilor oraşelor candidate pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 să participe la întâlnirea SportAccord.

„Nu încercaţi să impuneţi organizatorilor de evenimente SportAccord cum să distribuie fondurile pe care noi le generăm. Nu interveniţi în autonomia organizaţiilor sportive”, a adăugat Vizer.

Totodată, Vizer a criticiat Agenda 2020 a CIO, care a fost aprobată în decembrie, şi prin care se doreşte ca Jocurile Olimpice să devină mai atractive pentru spectatori, oraşe candidate şi sponsori. „Agenda 2020 cu greu aduce un beneficiu real sportului, federaţiilor internaţionale sau sportivilor”, a explicat Vizer.

La rândul său, Thomas Bach, care este preşedintele CIO din 2013, i-a răspuns astfel lui Vizer: „Senzaţia mea este că părerea este exclusiv a dumneavoastră. Împreună avem nevoie de credibilitate. Această credibilitate poate fi obţinută numai dacă avem unitate în diversitate”.

SURSA: MEDIAFAX4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor