Vizită consulară, la Oradea

2Comentarii
Vizită consulară, la Oradea
ORADEA - Maurizio Passerotti, un important întreprinzător italian şi de curând Consulul Onorific al României la Trento, s-a aflat pentru trei zile la Oradea. Motivul vizitei sale a fost legat de proiectele italiano-române, la care acesta lucrează, dar şi de Centrul Cultural Italian din oraşul de pe Criş, care a rămas de curând fără sediu.

„Sediul vechi se afla în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, care avea nevoie de spaţiu. Sper că vom primi un spaţiu central, pentru a oferi mai uşor serviciile pentru studenţi şi cetăţeni, dar şi pentru a se putea relua cursurile de limba italiană şi de limba română”, spune Maurizio Passerotti.

 

Traiectorie italiano-română

Maurizio Passerotti desfăşoară mai multe activităţi economice, sociale şi culturale, realizând în acest sens legături între universităţile, liceele, administraţiile şi muzeele din Oradea şi Trento, oraşe înfrăţite de câţiva ani. În calitatea sa de Consul Onorific al României la Trento, acesta răspunde de regiunea Trentino Alto Adige, unde se află aproximativ 6.000 de români.

„Noua mea titulatură, în regiunea Trentino Alto Adige, românii nu se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi cei din Napoli, Milano sau Roma. Cele mai multe complicaţii ţin de actele lor. Necazuri sunt cu romii, care în toată regiunea nu depăşesc 100 de persoane, arestaţi pentru prostituţie, carduri false, jafuri”, declară consulul italian. Pentru comunitatea de români din Trento, consulatul italian pregăteşte mai multe proiecte, ce privesc identitatea culturală şi tradiţională a acestora.

„Pe 30 noiembrie vom organiza mai multe evenimente cu ocazia Zilei Naţionale a României. Dorim să invităm şi grupuri folclorice româneşti şi personalităţi culturale”, spune Maurizio Passerotti.

Maurizio Passerotti, este fondatorul şi vicepreşedintele Societăţii Informatica Bancaria Trentina. Deţine titulatura „Honoris Causa”, oferită de Universitatea din Oradea. Recent, a primit din partea preşedintelui Italiei, Onorul „Stella della Solidarita Italiana”, gradul comandor şi din partea preşedintelui Traian Băsescu, Ordinul „Meritul Cultural”, tot gradul comandor.

Consulul italian va reveni la Oradea la sfârşitul acestei luni, pentru deschiderea reprezentanţei consulare a Italiei în Oradea, a cărei locaţie se va afla la Camera de Comerţ.

 

Carmen Brehoi2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor