Vizita la Compania de apa din Bekes

2Comentarii
Vizita la Compania de apa din Bekes
Primari, viceprimari, specialişti din cadrul serviciilor de apă şi canal din Bihor au participat la invitaţia Companiei de apă Békés Megyei Vízművek Zrt. la un program de prezentare în judeţul Bekes.

În Bihor, multe localităţi se confruntă cu probleme serioase privind calitatea apei potabile oferită populaţiei.Compania de apă Bekes Megyei Vízművek Zrt. este unul dintre cei mai mari operatori de servicii comunale în domeniul de furnizare de apă şi canalizare din Ungaria, firmă care se află sub patronajul consiliilor locale şi al administraţiei judeţene.Pe lângă serviciile de furnizare de apă potabilă şi canalizare societatea desfăşoară şi alte activităţi care contribuie la eficientizarea serviciilor de bază. Societatea cu un istoric de aproape 60 de ani dispune de laboratoare moderne,tehnologie,instalaţii, informatică şi sistem de urmărire şi dirijare a processelor la cele mai inalte standarde.

Delegaţia din România a vizitat staţia de tratare a apei de la Szeghalom-Ermellek şi la sediul societatii din Bekescsaba. Directorul general Csak Gyula spune că societatea are în exploatare, în cele 64 de localităţi deservite, şi staţii de tratare a apei, asigură apa potabilă prin sistem regional furnizând apă netratată, naturală. În domeniul canalizării şi a apelor uzate are în exploatare sisteme clasice gravitaţionale si sisteme cu vacuum.

„Vom renunţa la toate staţiile de filtrare şi tratare a apei şi încercăm ca prin conducte să asigurăm apă bună populaţiei chiar daca va trebui să o pompăm de la 100, 200 de km distanţa din zone unde dispunem de apă de calitate. Firma doreste să îşi extindă activitatea şi peste graniţă, în Arad şi Bihor. De altfel am şi făcut o prezentare în noiembrie 2010 la Oradea, iar acum am dorit să vă invităm la o prezentare profesională la faţa locului. Scopul programului este să vă formaţi o imagine despre zilele obişnuite ale unui operator performant de servicii comunale, să cunoaşteţi câteva tehnologii, care ar putea fi de folos şi la dumneavoastră acasă în străduinţa de a corespunde normelor, din ce în ce mai severe de calitate, impuse de legislaţie”.

Dupa vizita la laboratorul de omologare a contoarelor de apă oaspeţilor din Bihor le-a fost prezentat şi Dispeceratul Sistemului Regional.

I.H.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor