Vizita ministrului Buşe „ridică” semafoarele de pe DN 76

De Veronica Bursaşiu
4Comentarii
Ministrul Buşe la Ştei
Ministrul Buşe la Ştei
Ministrul Transporturilor e mulţumit de ritmul lucrărilor pe DN 76 şi a cerut să nu fie probleme în trafic pe timpul iernii din cauza semafoarelor.

Ministrul Buşe a încercat să dinamizeze ritmul lucrărilor prin vizite repetate pe şantier. S-a întâmplat şi duminică. Ministrul Transporturilor a inspectat lucrările şi a apreciat că ritmul în care s-au derulat a permis ca acestea să avanseze considerabil, iar partea carosabilă va fi circulabilă fără pericole, înainte de a opri lucrările din cauza condiţiilor meteo.

Asta chiar dacă tronsonul Dealul Bitii – Ştei e finalizat doar în proporţie de 75%, iar lucrarea din Sudrigiu pune în pericol vieţile localnicilor, în urma unor măsurători greşite realizate din satelit.

Patru zile ministrul Buşe a inspectat lucrările la DN 76. „Fără să vreau să laud pe nimeni, în patru-cinci luni s-a lucrat mai mult ca în opt ani” consideră şi Dan Popa, unul dintre iniţiatorii mişcării de protest generată de starea proastă a DN 76 şi de minciunile cu care au fost alimentaţi locuitorii care trăiesc de-a lungul acestui drum naţional. Dan Popa a ţinut să precizeze la întâlnirea de la Ştei cu ministrul Buşe că au monitorizat lucrările şi nu s-a făcut rabat de la calitate.

Cunoaştem din Sfânta Scriptură că Dumnezeu le-a dat oamenilor între alte porunci şi pe aceea a muncii şi a odihnei, după cuvântul care spune: „„Lucrează şase zile…, iar ziua a şaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău; să nu faci în ziua aceea nici un lucru”. Invocând aceste prevederi, episcopul Sofronie Drincec încerca să-i tempereze pe lucrătorii de pe DN 76 să nu lucreze duminica.

O altă veste bună vizează timpii de staţionare, care îi aduceau pe culmile disperării pe şoferi, din cauza semafoarelor. Reprezentanţii Azvi, firma responsabilă de lucrări pe tronsonul Dealul Bitii – Ştei l-au anunţat pe şeful de la Transporturi că lucrările permanente la calea de rulare sunt aproape gata, iar de marţi se va circula fără semafoare.

Pe tronsonul Dealul Bitii – Beiuş semafoarele vor fi scoase de luni. Pe ruta Dealul Bitii – Ştei lucrările de asfaltare se vor finaliza în primăvară. În opinia ministrului şi al responsabililor CNADR, DN 76 Oradea – Deva ar trebui să fie complet finalizat în septembrie 2017.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor