Vizită secretă în Ţara Sfântă?

Vizită secretă în Ţara Sfântă?
Febra înfrăţirilor care a atins municipalitatea orădeană de la începutul acestui an motivează, zilele acestea, o vizită oficială a şefilor Municipalităţii în Israel, în scopul înfrăţirii cu oraşul evreiesc Gyvataim.

Astfel, o delegatie condusa de primarul Petru Filip si viceprimarita Biro Rozalia se afla, zilele acestea, în compania conducerii administratiei publice locale a localitatii israeliene, pentru a discuta, respectiv semna protocolul de înfratire. Edilii oradeni au plecat marti catre Israel.

Anuntata deja de câteva luni si aprobata la recenta sedinta a Consiliului Local, aceasta vizita pare sa aiba un caracter semi-secret, Serviciul Mass Media si Comunicare din cadrul Primariei neputând oferi nici un fel de informatie referitoare la programul delegatiei oradene.

Angajatii serviciului motiveaza aceasta situatie prin faptul ca unicul exemplar existent din proiectul de program al vizitei a fost luat de membrii delegatiei pe plaiuri israeliene. Ca urmare, la nivelul Primariei nu exista nici un functionar capabil sa informeze despre eventualele evenimente de interes programate a se consuma în Tara Sfânta.

Cristina Ghilea