Vlaicu comemorat la Orăştie

Vlaicu comemorat la Orăştie
ORĂŞTIE – Jandarmii din cadrul Centrului de Perfecţioanare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Aurel Vlaicu” au comemorat, ieri, 125 de ani de la naşterea pionierului aviaţiei româneşti.

La acest eveniment a fost prezent şi nepotul lui Aurel Vlaicu, Aurel Răducan, în vârstă de 84 de ani. Acesta, împreună cu oficialităţile prezente la eveniment, a depus o coroană de flori la monumentul unchiului său, situat în faţa Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu”, din Orăştie. După o serie de discursuri şi un vernisaj cu fotografii şi documente ale lui Vlaicu, cerul Orăştiei a fost survolat de avioane.
Aurel Vlaicu s-a născut la 19 noiembrie 1882 în satul Binţinţi şi a murit în data de 13 septembrie 1913 lângă Ploieşti în timp ce încerca să treacă în zbor cu avionul său, Vlaicu II. Dupa ce a fost inginer la uzinele Oppel din Russelheim se întoarce în 1908 în ţară şi începe construirea primului său avion. Avionul său, deosebit de bine construit, extrem de stabil şi uşor de manevrat, la aceea vreme, i-a permis să câştige diferite premii în confruntări internaţionale în compania altori pionieri ilustri, cum a fost francezul Rolland Garos.

Premii obţinute de Vlaicu
La concursul aviatic de la Spern (iunie 1912), de langa Viena, cu Vlaicu II, castiga doua premii I la probele de aterizare la punct fix, aruncarea la tinta a unui proiectil. Dupa moartea sa colaboratorii sai C.Silisteanu si G.Magnani au terminat de construit avionul sau Vlaicu III, complet metalic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase