Vocea fermierilor, auzită

Vocea fermierilor, auzită
S-a convenit să se modifice legislația în acord cu solicitarea venită din partea producătorilor agricoli. Astfel, legislația discutată pentru ajutorul de minimis va fi modificată semnificativ la punerea sa în aplicare pentru sectorul de creștere a bovinelor și bubalinelor.

Ajutorul de minimis ce va fi acordat fermierilor români pentru achiziția de genetică de înaltă valoare din specia bovină va permite în acest an achiziția de juninci gestante și tauri de montă, eliminându-se din listă vițelele. „S-a reuşit pe ajutorul de minimis să scoatem vițelele din lista de animale eligibile pentru achiziție, pentru că scopul nostru major este să creștem numărul de animale eligibile pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic, iar animalele pe care noi le-am estimat a fi achiziționate este de aproximativ 5.000-6.000 de capete de juninci gestante, care în mod automat vor fi înscrise în SCZ. Am optat pentru varianta de a elimina vițelele, pentru că acestea, nefiind gestante, nu intră în schemă și atunci mai trebuia să așteptăm doi ani, iar ca impact era unul slab asupra sectorului”, spun liderii federaţiei de profil.

Hotărârea de Guvern care permite acordarea acestui ajutor ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial în perioada imediat următoare. Această măsură este mai mult decât binevenită pentru categoria de beneficiari, acei fermieri care dețin un efectiv de până la zece capete și au nevoie de genetică pentru a fi competitivi pe piață. „Estimăm că, într-un timp foarte scurt, fermierii noștri vor depune cereri la Direcțiile pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru obținerea acestui ajutor de minimis. Pentru Hotărârea de Guvern care instituie acest ajutor de minimis știu că s-au luat toate avizele necesare și că urmează în perioada imediat următoare să fie publicată în Monitorul Oficial. Beneficiarii sunt cei cu exploatațiile de până la zece capete de bovine. Cred că este binevenit un astfel de sprijin, ținând cont că în SCZ avem foarte puține animale înscrise în Registrul de Rasă și noi ne dorim ca România să crească în calitate, în genetică și în productivitate, dacă vrem să fim competitivi”, spun reprezentanţii federaţiei Pro Agro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !