Voiculescu: „Nu vă văd bine!”

6Comentarii
Voiculescu: „Nu vă văd bine!”
ORADEA – Aflat astazi la Oradea, preşedintele Partidului Conservator, magnatul media Dan Voiculescu, s-a aflat în mare vervă, având un discurs anti-UDMR şi anti-Tokes. Voiculescu i-a acuzat pe Marko Bela şi Tokes Laszlo de faptul că încalcă Constituţia, acţionând contrar intereselor României.

„Cei doi se exprimă în afara Constituţiei, arborează drapelul maghiar în afara Constituţiei şi trebuie să plătească pentru asta”, a declarat Voiculescu, arătându-se decis să nu-i slăbească pe cei doi şi acoliţii lor până nu vor reveni la sentimente mai bune.

Dan Voiculescu s-a referit apoi şi la situaţia politică din Oradea şi Bihor, pe care nu a descris-o în culori prea roz. Boss-ul conservatorilor consideră că plecarea primarului Filip la Parlamentul European crează premise pentru acapararea Primăriei de către UDMR, mai ales că PD nu ar avea o personalitate marcantă care să-l înlocuiască pe Filip, crede cel poreclit „Varanul”. „Nu vă văd bine cu preşedinte de Consiliu Judeţean maghiar şi primar maghiar. În trei luni de zile va trebui să învăţaţi cu toţii maghiara”, a spus Voiculescu amuzat, rostind apoi câteva cuvinte şi în maghiară, parodiind situaţia! Mai mult, Voiculescu a acuzat şi oamenii de afaceri de etnie maghiară din Oradea, spunând că ştie că aceştia fac angajări pe criterii etnice. „Am înţeles că patronatul maghiar e foarte selectiv şi numai dacă nu are încotro angajează şi români. Însă e dreptul lor, în fond, că de-aia sunt patroni”, a mai îndulcit tonul Voiculescu, care a adăugat însă că atitudini precum ale lui Marko sau Tokes nu sunt acceptabile, pentru că Marko, spre exemplu, este demnitar al statului român şi fost membru al Guvernului.

Vizită la Filarmonică

Preşedintele PC a făcut apoi o vizită la Filarmonica din Oradea, spunând că are informaţii potrivit cărora românii angajaţi ai Filarmonicii ar fi epuraţi pe motive etnice. „Vă garantez că vom opri epurarea de români de la Filarmonică”, a clamat Voiculescu.

Deputatul Eduard Hellvig ne-a relalat ulterior felul în care a decurs vizita la Filarmonică: „Ne-am întâlnit cu angajaţii instituţiilor şi lucrurile stau aşa cum au fost prezentate în conferinţa de presă. Am înţeles că directorul Szarkadi a fost în clădire, dar s-a dat lovit. Nu a vrut să se întâlnească cu noi”, a spus Hellvig, adăugând că a aflat de la angajaţi că au depus şi o plângere penală împtriva directorului Filarmonicii pentru un prejudiciu la buget de 30 miliarde de lei vechi! Deputatul Hellvig a încheiat spunând că PC va avea în vedere cazul de la Filarmonică, urmând să-i ceară preşedintelui Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, o rezolvare a situaţiei.

 

Crede în 7%

 

Voiculescu a părut încrezător de faptul că partidul său va obţine 7% la euroalegerile de duminică. În acelaşi timp însă, în filialele unde nu se vor obţine nici măcar 5% va fi schimbată conducerea, a anunţat şeful PC. Mai mult, preşedintele conservatorilor anunţă schimbări majore şi la Centru dacă pragul electoral nu va fi atins. În ceea ce priveşte filiala Bihor, Dan Voiculescu crede că aceasta se va prezenta onorabil.

 
Calin Corpas6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor