Voie bună dar şi nervi la Serbările Zăpezii

1Comentariu
Voie bună dar şi nervi la Serbările Zăpezii
Circa zece mii de oameni s-au perindat sâmbătă şi duminică la Serbările Zăpezii Arieşeni 2008. Sâmbătă a fost ziua unor vedete precum Ducu Bertzi, Compact, Vali Şerban sau Nicoleta Luciu, care au concertat pe scena amplasată în aer liber, la poalele pârtiei.

Iar pe pârtie s-au declanşat concursuri hazlii: alunecare cu obiecte neomologate (pungi de nailon, saci, bărcuţe, capace de plastic), aruncare cu bulgări la ţintă, hochei pe zăpadă şi schi slalom.

Seara a fost încheiată cu o coborâre cu torţe a schiorilor salvamontişti, focuri de artificii şi un aşa-zis foc de tabără care a însemnat arderea a zeci de cauciucuri care au lăsat în urma lor, în zăpada sărbătorită, o groapă adâncă de un metru şi cu diametru de zece metri.

Ziua de duminică a fost deschisă de Ordinul Cavalerilor de Mediaş, cunoscuţi şi de orădeni cu ocazia primelor două ediţii ale Zilei Cetăţii Oradea. În paralel s-au disputat concursului de snowboard şi schi pe o mini-pârtie dar interesul maxim a fost pe concursul de tras frânghia, unde s-au remarcat echipele Vulturii din Arieşeni şi Şoimii Negri.

Iar dacă ziua de sâmbătă a fost a concertelor de muzică uşoară, duminică a venit rândul spectacolelor folclorice care au atras mii de moţi de pe toate văile. Printre principalii protagonişti s-au numărat Tulnicăresele, Nicoleta Sârbu, Dan Necşa, Liviu Sicoe, Ansamblul Busuiocul din Sântana, Taraful Câmpeni, Veta Biriş şi Gino.

Închiderea oficială a Serbărilor Zăpezii s-a oficiat la ora 18:00.

 

DN 76, blocat de autobuze

La capitolul „de îmbunătăţiti” s-ar putea nota atmosfera de iarmaroc, dominată de tenta comercială a tot felul de tarabe, chioşcuri şi „mititerii” amplasate care pe unde.

De asemenea, în ciuda eforturilor a unei duzini de poliţişti amplasaţi pe DN 76, s-au creat ambutaieje şi cozi de kilometri întregi pe DN 76.

Aceasta îndeosebi din cauza unor autobuse şi autocare parcate care pe unde precum şi a încrucişărilor de autovehicole mari pe drumul îngustat de zăpadă şi maşinile parcate de o parte şi de alta.

„Nu ar trebui să permită accesul maşinilor mari la Serbările Zăpezii. Se ştie că e super-aglomeraţie de trebuie să-ţi laşi maşina la 3-4 kilometri de pârtie. Şi aşa, că a fost drumul uscat, am stat peste o oră în blocaj. Dacă era mâzgă sau zăpadă pe drum ieşea o nebunie. Sunt inconştienţi părinţii care îşi trimit copiii cu autocarul la Serbările Zăpezii căci pot rămâne blocaţi şi o zi întreagă.”, le-a spus în faţă poliţiştilor rutieri şoferul unei maşini de teren.

 

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor