Voluntar – Poliţia bihoreană

De Otilia Șandor
Voluntar – Poliţia bihoreană
10 tineri liceeni de la Eminescu au aflat ce e voluntariatul cu poliţiştii.

O acţiune pe cât de inedită pe atât de utilă şi de neuitat pentru 10 tineri liceeni din clasele a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Marţi şi miercuri ei au ales să participe la o sesiune de instruire cu privire la voluntariat, cu accent pe prevenirea criminalităţii.

Acţiunea, organizată în cadrul campaniei „Atenţie la hoţii din buzunare!” de către poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a vizat învăţarea liceenilor despre principiile care stau la baza activităţii de voluntariat, tipurile de activităţi preventive, drepturile şi obligaţiile voluntariatului.

Prima lecţie

Prima „lecţie” de voluntariat a avut loc miercuri, în Parcul 1 Decembrie, în Piaţa Cetate din Oradea şi în proximitatea acestora, inclusiv în staţiile mijloacelor de transport în comun. Elevii au ajutat la distribuirea de afişe şi pliante informative, poliţiştii având la dispoziţie pentru această campanie 150 de afişe şi 3.000 de pliante cu sfaturi utile.

4 prevenire voluntari3

Acţiunea poliţiştilor „de la om la om” în care i-au implicat şi pe liceeni se bazează pe principiul că demersul preventiv trebuie să înceapă la nivel individual, un simplu gest fiind suficient pentru a ne feri de infractori, a explicat comisarul şef Ioana Indrieş, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Una peste alta, la finalul cursului, elevii voluntari de la Eminescu au primit insigne de voluntariat şi tricouri inscripţionate „Voluntar – Poliţia Bihoreană”, pe care le vor folosi şi în aalte acţiuni similare în şcoli şi alte locuri publice.

Poliţiştii anunţă că vor continua aceste acţiuni în fiecare săptămână pentru a rări cazurile în care oamenii sunt victimele hoţilor de buzunare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !