Voluntara anului 2006 se retrage

19Comentarii
Voluntara anului 2006 se retrage
ORADEA – Alina Gâdoiu se retrage victorioasă după aproape trei ani de voluntariat. Aleasă recent voluntara anului 2006, tânăra studentă pleacă în curând în Atena pentru bursă, lasând ca moştenire urmaşilor, mult de lucru.

„Premiul acesta marchează finalul muncii mele ca voluntară Euro 26”, precizează câştigătoarea.

 

Muncă, din plăcere

Poate că unii consideră voluntariatul ca fiind o muncă inutilă. „Toţi care ştiau că sunt voluntară mă întrebau ce îmi iese mie din asta. Aşa sunt majoritatea oamenilor, nu fac nimic dacă nu sunt plătiţi”, opinează Alina. Munca ei a început în urmă cu doi ani jumătate, cu un training susţinut la Costineşti. Fiindcă i-a plăcut, s-a pus pe treabă şi a muncit mult în programul Euro 26, promovând cardurile cu reduceri pentru studenţi. În doar şase luni, echipa de voluntari a distribuit în jur de 1000 de asemenea carduri pentru studenţi. „Sunt foarte practice şi studenţii beneficiază de diverse reduceri de pe urma lor, în diferite oraşe ale ţării şi chiar în unele staţiuni mai scumpe, cum ar fi Predeal”, povesteşte Alina. Efortul a constat mai ales în crearea unor parteneriate cu diferiţi comercianţi, pentru a obţine cât mai multe avantaje pentru studenţi.

 

Răsplătită

„În doi ani şi jumătate, chiar m-am ridicat şi am luptat fără să îmi pun vreodată problema dacă îmi iese sau nu ceva din asta. Chiar nu mă aşteptam ca premiul să ajungă la Oradea şi să fiu câştigătoarea”, mărturiseşte Alina. Sar câştigătoarea estimează experienţa de viaţă ca fiind ceva mai presus decât premiul în valoare de 500 RON şi un sejur prin ţară. „Pe lângă faptul că am cunoscut o mulţime de oameni, eu cred că merită pentru experienţă, pentru mine ca persoană. Am învăţat foarte multe lucruri pe care nu le înveţi nici măcar când te angajezi la o firmă, decât poate peste mai mulţi ani. E o experienţă unică, e altceva decât să fii studentul obişnuit, să îţi petreci timpul învăţând sau mergând prin baruri şi nefăcând altceva pe lângă”, continuă voluntara anului 2006. Celor ce urmează să preia şefia echipei orădene, Alina le-a pregătit o serie de sarcini, cum ar fi crearea de noi parteneriate şi dezvoltarea relaţiilor cu comercianţii din minicipiu, precum şi o înţelegere cu Primăria în legătură cu reduceri pe mijloacele de transport.

Monica Mateiu19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor