Voluntari de Ziua Mediului

Elevi ai Şcolii nr. 16, iori, lângă Priza de Apă Oradea
Elevi ai Şcolii nr. 16, iori, lângă Priza de Apă Oradea
Elevi orădeni au învăţat să preţuiască apa Crişului Repede iar voluntari adulţi au curăţat Crişul Pietros.

De Ziua Mondială a Mediului, 5 iunie, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a încearcat să atenţioneze opinia publică şi agenţii economici asupra problemelor de mediu.

Luni, elevi ai Şcolii nr.16 Oradea, coordonaţi de profesoarele Mariana Hirţe şi Rodica Vlad, s-au antrenat în jocuri şi concursuri în aval de Priza de Apă Oradea.

„Elevii au desfăşurat activităţi recreative pe malul râului Crisul Repede, şi au învăţat cum să respecte natura şi beneficiile furnizate de aceasta, dar totodată şi-au îmbogăţit cunoştinţele legate de geografie, mediu şi activităţi industriale. La final micuţii au primit enciclopedia «Peştii din Dunăre» şi şi-au asumat misiunea de a învăţa împreună cu părinţii cum să protejeze apele”, informează purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri, Anca Mihociu.

Criş pietros, nu plasticos

Totodată, peste 35 de voluntari ai ABA Crişuri au hotărât să dea un exemplu şi au organizat o activitate de igienizare a râului Crişul Pietros, în zona localităţii Săud. Înarmaţi cu mănuşi şi saci menajeri, voluntarii şi-au sacrificat timpul liber pentru a da o mână de ajutor celor care, lună de lună culeg deşeurile pe care apele râului le poartă de la izvor la vărsare. Acţiunea a fost susţinută şi de autorităţile din localitatea Bunteşti. În total s-a strâns opt metri cubide deşeuri de pe o suprafaţă de 1,5 km.

„Pentru o viaţă mai sănătoasă şi pentru un mediu mai curat, noi toţi avem obligaţia de a proteja mediul şi îndeosebi apa. A ne informa despre cum putem proteja mediul este util dar nu suficient. Pentru un rezultat cu adevărat vizibil trebuie să ne şi implicăm în mod activ”, a transmis şi Pasztor Sandor, directorul ABA Crişuri.

C.H.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !