Voluntari elveţieni pe şantierul Habitat

Voluntari elveţieni pe şantierul Habitat
De la Colegiul „Le Rosey” din Elveţia au revenit marti 50 de liceeni pe şantierul de voluntariat Habitat din Mizieş, situat la doi kilometri de Beiuş.

Ei sunt elevi însoţiţi de profesorii lor de la celebra şcoală „Le Rosey” din Elveţia. „De şase ani suntem prezenţi cu elevii noştrii pe şantierul Habitat, şi facem acest lucru pentru că este o oportunitate deosebită ca elevii să cunoască importanţa muncii voluntare.

Deşi au multe cursuri teoretice pe această temă, abia aici tinerii înţeleg cu adevărat ce înseamnă actul de caritate”, spune Mary Bassiouni, profesoară la Le Rosey. Deja s-a format o tradiţie ca o echipă de voluntari de la „Le Rosey” să lucreze anual pe şantierul Habitat în cadrul programelor de voluntariat pe care şcoala le are în programa şcolară.

„Din cele 130 de familii ce au beneficiat de intervenţia Habitatului, zece au fost ajutate să-şi schimbe în bine condiţiile de locuit cu sprijinul voluntarilor de la şcoala elveţiană. Ei au devenit şi ambasadori ai Habitat pentru Umanitate. Astfel anul trecut, în urma prezentării activităţilor organizate de Le Rosey în cadrul unei întâlniri cu mai multe şcoli europene, ei au reuşit să atragă în cadrul proiectului de voluntariat încă o şcoală de renume: Bilkent University Preparatory School din Turcia, declară Emil Popa, purtător de cuvânt al Habitat Beiuş.

Beneficiari fericiţi

„Sunt foarte bucuros că în sfârşit o să avem şi noi o casă a noastră, unde să nu mai stăm înghesuiţi şi în care să nu ne fie frig iarna şi prea cald vara. Am aflat că aceşti tineri care ne vor ajuta au o educaţie aleasă. Ar fi tare bine dacă şi copiii noştri ar primi la şcoală o astfel de educaţie. Oricum, eu ştiu acum ce-o să-i învăţ pe copiii mei: să fie buni şi să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie!”, spune Marius Iarinca, beneficiarul uneia din locuinţe. Lucrările încep azi pe fundaţiile gata pregătite. Timp de o săptămână, tinerii vor construi două locuinţe împreună cu familiile Iarinca şi Igaş, care vor munci alături de voluntari la propria casă.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !