Voluntari pe santierul Habitat

1Comentariu
Voluntari pe santierul Habitat
Vineri şi sâmbătă 40 de volunari lucrează la ridicarea unor case pentru copii de la Căminul Felix.

40 de voluntari de la compania Whirlpool lucrează în acest week-end pe şantierul de la Caminul Felix. În cadrul proiectului demarat de Habitat pentru Umanitate Beiuş în parteneriat cu Cămiul Felix cei 40 de voluntari muncesc alături de beneficiarii locuinţelor la structura unei noi case şi la termoizolarea unei alteia. 

Ajutaţi

Asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş, în parteneriat cu Fundaţia Căminul Felix, a demarat la începutul lunii iulie 2010 cel mai mare proiect derulat până în prezent în municipiul Oradea. La finalul proiectului 83 de familii de tineri care nu şi-au cunoscut niciodată părinţii care le-au dat viaţă, ci au fost crescuţi de familii adoptive, vor avea o casă unde să poată să le ofere copiilor lor un cămin călduros.

Proiectul se numeşte Căminul Habitat şi prima casă pilot a fost construită până la sfârşitul lunii iulie atât cu ajutorul voluntarilor români cât şi din afara ţării.

Habitat pentru Umanitate Beiuş este cel mai mare constructor non-profit din NV ţării, până în prezent peste 200 de familii beneficiind de sprijinul asociaţiei. Familiile lucrează la propria casă alături de voluntari. Locuinţa nu e oferită cadou ci e plătită în rate lunare timp de 20 de ani, cea mai mare rată fiind de 50 de euro. Banii din rate intră într-un fond din care Habitat construieşte alte locuinţe pentru nevoiaşi.

Radu, care a crescut la Căminul Felix, alături de soţia sa Cristina, vor fi beneficiarii unei astfel de case.

„Împreună am realizat foarte multe până acum, însă o locuinţă a fost visul nostru dintotdeauna, un loc în care să prindem rădăcini, din care să nu mai fim nevoiţi să plecăm, un loc în care să ne creştem copii. Ne dorim foarte mult să avem copii, pe care să-i creştem mai bine decât am fost crescuţi noi. De multe ori visăm cum va fi căsuţa noastră, cum o vom aranja şi cât de liniştiţi vom fi. De aceea suntem foarte entuziasmaţi de acest proiect şi ne bucurăm nespus că cineva se gândeşte şi la cei singuri şi uitaţi”, spun cei doi tineri.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor