Voluntari străini construiesc la Rontău

Voluntari străini construiesc la Rontău
SANMARTIN/ RONTAU - În urma unui partneriat între Fundaţia „În braţe”, şi Asociaţia „Cerhen Speranţa” (Steaua Speranţei) a fost iniţiată acţiunea „Rontău 2008”, a cărui obiectiv este construirea a două case pentru două dintre familiile nevoiaşe din colonia de rromi din localitate.

„Avem alături de noi 27 de voluntari din Belgia, Olanda, SUA, Canada, Austria, Spania şi Germania reuniţi de fundaţia «În braţe» a cărui preşedinte este Dwight DeLong. Aceştia au început munca pentru construcţia noilor case încă de luni, dar deocamdată am reuşit doar să dărâmăm fostele case şi să turnăm fundaţiile, dar proiectul are ca termen de finalizare data de 1 august”, ne-a declarat Tiberiu Cristea, expert pe problemele rromilor şi preşedintele Asociaţiei „Cerhen Speranţa”.

Actvităţi multiple

Pentru că Fundaţia „În braţe” are ca obiectiv şi îngrijirea copiilor, a căror părinţi şi mebri ai familiei nu pot să stea cu ei, internaţi în Spitalul Clinic Municipal activităţile de la Rontău nu se limitează la construirea celor două locuinţe. „În acelaşi timp voluntari derulează un program complex de activităţi sportive şi specifice copilăriei între care a fost introdus şi un studiu biblic”, susţine Tiberiu Cristea.

De asemenea lucrările de construcţie nu se limitează la cele două case şi vor continua cu reabilitarea a altor cinci locuinţe ale familiilor fără posibilităţi materiale, acoperiş, tencuieli, uşi şi geamuri. Pe tot parcursul prezenţei voluntarilor copiii rromi primesc la prânz o masă caldă.

Vor continuitate

Acelaşi tip de acţiune a fost derulat de asociaţia din Rontău cu Asociaţia „Proiect 127” din Loganville – Georgia SUA, copmusă din membrii familiei Brusky: Aaron, Robin Elaine şi Ashley Michelle. Aceştia au reabilitat o altă locuinţă a unei familii numeroase şi fără posibilităţi.

„Acţiunile de acest gen vrem să le continuăm şi pe viitor pentru ca tot mai mulţi rromi să se bucure de condiţii decente de viaţă şi să se simtă că sunt o parte a acesti comunităţi. În toate acţiunile noastre ne-am bucurat de sprijinul acordat de primarul comunei Sânmartin, Lucian Popuş”, anunţă Delia Buleandra, directorul executiv al Asociaţiei „Cerhen Speranţa”.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !