Voluntarii au igienizat județul Bihor

De Simona Drimbău
2Comentarii
PET-uri colectate
PET-uri colectate - © FOTO: FAN
În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a avut loc o acțiune de curățare a județului Bihor, respectiv în Oradea și comuna Tileagd.

Această inițiativă, Green Network Romania, a fost organizată de Uniunea Femeilor din Bihor, prin vicepreședinta Departamentului de tineret, ing. Georgies Hajnalka Annamaria, împreună cu președinta Ana Pop, președinta onorifică Miorița Săteanu și psihologul dr. Alin Crețu. Proiectul Green Network Romania s-a desfășurat în 3 locații din România: Oradea, Arad și Comănești.

„Scopul nostru prin această campanie a fost să tragem un semnal de alarmă în vederea rezolvării ambalajelor de băuturi, ca pet-uri, doze etc. Acestea ar trebui colectate selectiv și returnate într-un cadru legal, aşa cum se procedează deja în majoritatea statelor UE”, spune Georgies Hajnalka Annamaria.

Obiectivul principal al acțiunii din Oradea a fost colectarea deșeurilor abandonate, din județ și de-a lungul Crișului Repede. Obiectivul secundar al acțiunii a fost educarea civică a elevilor prin conștientizarea importanței colectării selective și a menținerii mediului înconjurător la un standard de salubritate european, respectiv îndemnarea lor la activitățile de voluntariat, care au ca scop creșterea calității vieții în comunitate. Elevii din clasele participante au dovedit multă dăruire în realizarea scopului proiectului, iar atitudinea lor a scos în evidență faptul că au înţeles misiunea lor, atât în timpul acțiunii cât și ca viitori propovăduitori-transmiţători ai acestei lecţii practice de educație civică în familiile lor, precum și în comunităţile de care aparţin.

La fiecare acțiune, voluntarii au completat și un chestionar, iar rezultatul a fost pozitiv, participanții fiind încântați de acțiune, dorindu-și să mai participe și pe viitor la acțiuni similare. În urma acestei acţiuni au fost colectate 1,5 tone de deşeuri.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor