Voluntarii din domeniul social, premiați în cadrul Galei Voluntarilor

De Bihon.ro
Voluntarii din domeniul social, premiați în cadrul Galei Voluntarilor
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VI-a ediţie a Galei Voluntarilor din domeniul social sub numele: „Valoarea voluntariatului este certă și indiscutabilă”.

Gala Voluntarilor din domeniul social are ca scop principal promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul celor în nevoie.

În deschiderea evenimentului, directorul DAS Oradea, Arina Moş, a transmis publicului următorul mesaj: „vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Valoarea voluntariatului, pentru că despre asta vorbim în această seară, este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Gala Voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie. De asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în municipiul Oradea. Vorbim despre responsabilitate socială, iar d-voastră, pentru noi, sunteți modele demne de urmat. Vă mulțumim pentru exemplul de responsabilitate socială pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!”.

„Mulțumesc colegilor de la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea pentru organizarea acestei gale, iar dacă organizarea acestui eveniment coincide cu data de 1 Martie, doresc să vă urez tuturor o primăvară frumoasă, viață lungă cu sănătate, pentru că noi toți, comunitatea orădeană, are nevoie de d-voastră. Această gală reprezintă o formă minimă de respect din partea primăriei şi a Consiliul Local al municipiului Oradea pentru ceea ce faceţi pentru noi, administraţia publică locală. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea pentru tot ce faceți pentru orașul nostru și semenii noştri şi vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Fundaţia Hospice Emanuel – dna. Nichole Ann Carr – asistentă medicală de naţionalitate americană, Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf – dna. Brigitta Bai, Asociaţia Down Oradea România – dna. Vlad Florina, Fundaţia People to People – dna.Cristiana Frese, Fundaţia de Scleroză Multiplă – dna.Blaga Mărioara, Asociaţia S.O.S Autism – dna. Roşu Cristina Monica, Fundaţia Amia Suflet de Copil – dna.Elena Rătan, Uniunea Femeilor Oradea – dna.Ciupa Valeria, Asociaţia Caritas Catolica – dna.Chelemen Franciska Carmen, Asociaţia Caritas Eparhial – dna.Mihaela Claudia Roşca, Fundaţia Est Europa – dna.Duma Adriana Cosmina, Comunitatea Surorilor Franciscane sub Ocrotirea Sfintei Familii din Mallersdorf – dna.Rarok Viorica şi Serviciul de Ambulanţă Bihor – dna.Blaga Larisa Teodora. Deasemenea a fost acordat premiu pentru cel mai bun voluntar dnei.Sas Cornelia, care activează în Centrele de Plasament pentru copii cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Pentru a puncta valoarea voluntariatului şi sprijinul oferit comunităţii, au fost acordate premii Clubului Lions Oradea, a cărei misiune este de a oferi voluntar sprijin umanitar celor în nevoie, de a oferi o şanse tinerilor talentaţi, de a oferi un zâmbet copiilor mai puţin norocoşi, de a oferi ajutor unei persoane cu handicap, pentru implicarea in proiectele sociale ale comunităţii şi pentru sprijinul oferit copiilor din Centrul de Zi, dlui.Axinte Viorel care a făcut posibil ca copiii din Centrul de Zi să îşi petreacă timp preţios într-o sală de sport amenajată în Centru şi nu în ultimul rând companiei S.C.Celestica România care a venit înspre noi şi a susţinut proiectele instituţiei.

Proiectul “Voluntar în comunitate” – proiect iniţiat de către dl.consilier local Laurenţiu Chiana, susţinut de Primăria Oradea, în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, va da posibilitatea voluntarilor, celor care doresc să se implice în problemele sociale, şi nu numai, ale urbei noastre să se înscrie la Ghişeul Voluntarului – Voluntar în comunitate, care va funcţiona în cadrul Serviciului Relaţii cu Publicul (Piramida) al Primăriei municipiului Oradea.

Voluntarii Programului “Şcoală după şcoală” sunt: dna. Codău Teodora, profesor de matematică, dna.Curtui Diana – studentă la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele comunicării.

Cel mai implicat şi activ voluntar în cadrul Programului “Şcoala părinţilor” a fost desemnat dl.Alexandru Tiba – psiholog principal în psihologie clinic – supervizor, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !