Voluntarii înrolaţi în armată au fost păcăliţi

9Comentarii
Voluntarii înrolaţi în armată au fost păcăliţi
Ministerul Apărării i-a păcălit pe tinerii care au visat la o carieră în Armata profesionistă. Celor care s-au înrolat voluntar, după desfiinţarea stagiului militar obligatoriu, li s-a promis un salariu de 10 milioane de lei vechi pe lună. Vorbe goale!

Pe statele de plată ei primesc doar jumătate din această sumă.

Deşi acum 5 luni de zile responsabilii armatei le promiteau tinerilor salarii tentante şi o carieră sigură, acum realitatea nu este la fel de frumoasă.

Salariul unui voluntar debutant este de doar 7 milioane de lei vechi pe lună, recunoaşte Ministerul Apărării, într-un comunicat.

“Solda lunară brută a unui voluntar debutant se compune din solda de grad, de gradaţie, indemnizaţie de dispozitiv şi spor pentru condiţii vătămătoare, care însumate, ajung la o valoare de 705 lei”, se arată în comunicat.

Ministerul precizează că din venitul brut, dacă se scad impozitul şi contribuţiile la asigurările sociale, pentru şomaj şi de sănătate, salariul ajunge de fapt la 540 de lei. Adică jumătate din cât s-a promis în campania de recrutare a voluntarilor.

Ministerul încearcă să dreagă busuiocul în continuarea comunicatului şi spune că deşi salariul de pe cartea de muncă este într-adevăr de 5 milioane de lei vechi, voluntarii au compensaţia normei de hrană, de 465 de lei.

Ei nu specifică însă că acest spor sau banii de alimente, cum se spune în lumea militară, nu este un spor bătut în cuie. Şi asta pentru că deciziile în privinţa lui se schimbă de la un an la altul. De exemplu, legea intrată în vigoare de la începutul acestui an, îi obligă pe militari să ia cel puţin o masă caldă în unitate. Asta înseamnă că din cele peste 4 milioane şi jumătate de lei, în mâna voluntarului, la chenzină, nu mai ajung mai mult de 2.

Doar cei care lucrează în condiţii grele au sporuri şi indemnizaţii suplimentare, dar cu toate calculele, nici ei nu ajung la salariul promis, de 10 milioane de lei vechi pe lună.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor