„Vom avea întotdeauna campioni”

3Comentarii
„Vom avea întotdeauna campioni”
Campioana mondială de spadă Ana Maria Brânză s-a aflat timp de o săptămână la Oradea.

Ana Maria Brânză, una din figurile proeminente al sportului românesc actual, a fost miercuri oaspetele Primăriei, unde a susţinut o conferinţă de presă, alături de preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, antrenorul emerit Nicolae Ille şi spadasinul orădean Arkosi Bertalan. În palmaresul Anei Maria Brânză figurează titlurile de campioană mondială (2010) şi europeană (2008) cu echipa României, vicecampioană olimpică şi europeană (2008) la individual, la spadă.

„După o săptămână în Oradea, sunt impresionată de ospitalitatea şi căldura deosebită a orădenilor. Mă aflu aici din două motive. Primul îl constituie invitaţia colegului meu de lot naţional, Arkosi Bertalan, noi fiind amici de foarte mult timp. De asemenea, prietenul meu, care este poloist la Steaua, a avut meci aici cu echipa sa împotriva Crişului. Am venit împreună, iar eu am mai rămas câteva zile. Am asistat la concursul recent al copiilor de la Crişul. Arkosi mi-a spus că acei mici spadasini doresc foarte mult să fiu în mijlocul lor, iar eu am acceptat cu plăcere să-i vizitez”, a spus Ana Maria Brânză.

Obiectivul major, JO 2012

Multipla campioană a făcut referire la condiţia actuală a sportivilor de top din România. „România a avut şi va avea întotdeauna campioni. Ei pot apărea întâmplător, datorită calităţilor native deosebite pe care le au, cum ar fi de exemplu acei campioni de la nataţie care nu aveau la dispoziţie nici măcar bazine în care să se antreneze. Dar ei pot să apară şi în urma procesului de selecţie, pentru că mai există încă ramuri sportive unde există centre olimpice. Bineînţeles, în ambele cazuri este nevoie de foarte multă muncă şi antrenamente. Din nefericire, infrastructura noastră sportivă este rămasă cu mult în urmă faţă de ceea ce există la ora actuală în lume. Am asistat recent la acest concurs al copiilor de la Oradea. Eu am crezut că ei se antrenează la Sala Sporturilor, dar am rămas dezamăgită să văd că antrenamentele se desfăşoară în acel fost coridor, unde spaţiul este evident prea mic”.

Ana Maria Brânză afirmă că obiectivul său major este titlul olimpic la JO de la Londra 2012. „Sigur, noi ne gândim la Jocurile Olimpice, dar până atunci mai avem foarte mult de muncit, eu şi colegele mele. Dorim să avem rezultate şi la spadă, aşa cum s-a întâmplat la floretă şi la sabie, prin marii noştri campioni Laura Badea sau Mihai Covaliu. Până la viitoarea Olimpiadă ne pregătim pentru fiecare concurs care urmează, toate îşi au importanţa lor. Acum, mai am încă două zile de vacanţă, după care îmi reiau pregătirea”, a spus spadasina. JB – G.N.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor