Vom avea spital european

6Comentarii
Vom avea spital european
ORADEA – În ciuda tuturor disensiunilor legate de lucrările prelungite la Spitalul de Copii din Oradea, rezultatele sunt într-adevăr spectaculoase. Secţii noi, reabilitate la standarde europene, aşa cum cere orice regulament, circuite asigurate şi, nu în ultimul rând, mobilier nou-nouţ.

„Am terminat de amenajat etajele III şi VIII, unde vor fi mutate câteva secţii de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. Şi conductele sunt gata până acolo. Secţia de Terapie Intensivă este şi ea amenajată şi am primit şi mobilierul nou de la un sponsor generos, astfel încât săptămâna viitoare vom putea muta secţia în spaţiul nou reabilitat”, afirmă dr. Gheorghe Carp, manager al Spitalului Clinic de Copii Oradea.

În prezent lucrările s-au mutat în forţă în farmacia şi laboratorul spitalului, pe care managerul spitalului intenţionează să le finalizeze până în luna august.

Aşteaptă noi fonduri
Pentru anul în curs, Spitalul de Copii a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri de 1 milion de lei. Conducerea spitalului aşteaptă însă rectificările de buget, pentru a primi şi alte fonduri. „În acest moment am mai avea nevoie de încă 4-6 milioane de lei. Oricum, pentru amenajarea Ambulatoriului de specialitate am accesat anumite fonduri europene, în valoare totală de 1 milion de euro, pe care sperăm să-i şi primim”, susţine dr. Carp.

Viitoarea structură
După ce lucrările vor fi finalizate, spitalul va fi bine structurat: la parter se va afla centrul de endoscopie şi medicină nucleară, aparţinând unui centru medical privat, la etajul I va fi Unitatea Primire Urgenţe, care acum se amenajează, la etajul II va fi Secţia de Nefrologie şi Dializă, la etajul III Secţia de Boli Interne, mutată de la Judeţean, la IV Secţia de Chirurgie Pediatrică, la V Oncologia şi Hematologia Pediatrică, la etajul VI Secţia de Pediatrie, la etajul VII Secţia de Gastroenterologie Copii, la VIII vor fi mutate secţiile de hematologie şi dermatologie de la Spitalul Judeţean, iar la etajul IX Secţia de Prematuri şi Genetică.

 • Se fură în spital

 • Medici puşi pe liber?

  Borz Viorica • 6Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor