Vom avea un oraş mai luminat?

7Comentarii
Luxten ar trebui să se pună pe treabă
Luxten ar trebui să se pună pe treabă
Aleşi locali orădeni ar trebui să aprobe joi încheierea unui act adiţional cu Luxten, compania ce asigură iluminatul public în Oradea din 2001.

Primăria orădeană vrea să pună lucrurile la punct în relaţia cu firma ce asigură iluminatul public în Oradea – Luxten Lighting Company. Printr-un contract de concesiune semnat în 2001, celor de la Luxten li se dădea pe mâini iluminatul în Oradea pe o perioadă de douăzeci de ani!

Joi, Executivul Primăriei va supune aprobării Consiliului Local încheierea unui nou act adiţional cu Luxten. Scopul: aducerea la zi a tarifelor, conform cu rata inflaţiei, precum şi modernizarea, respectiv extinderea reţelei în Oradea. „Am avut o corespondenţă cu Luxten pe problema aceasta. E necesară indexarea tarifelor cu 1,36% faţă de 2001, în dolari, plus realizarea unor lucrări de extindere şi modernizare, deoarece din 2003 nu s-a mai făcut nimic în această direcţie”, ne-a declarat Emil Benţan, angajatul Primăriei care se ocupă de relaţia cu Luxten

Jurnal bihorean a contactat-o pe Monica Bucur, directorul economic al Luxten, care a confirmat înţelegerea pe care o au cu Primăria Oradea pentru încheierea actului adiţional.

Pentru mai bine

Conform Biroului de Presă a Primăriei, acest demers vizează „asigurarea unui iluminat public modern, eficient şi de calitate în Oradea”. Acest scop va putea fi realizat prin „1. continuarea lucrărilor de modernizare pe bază de studii de fezabilitate aprobate în Consiliul Local Oradea – fiecare studiu aprobat va genera încheierea unui nou act adiţional, actualizarea tarifelor de modernizare şi de întreţinere cu inflaţia pe perioada aprilie 2001-octombrie 2009; 2. stabilirea unei proceduri de formare/fundamentare a tarifelor noi (materiale justificate cu documente de procurare şi alte oferte, precum şi manopera justificată prin echivalarea cu tarife similare din oferta iniţială); 3. modul de asigurare a iluminatului ornamental de sărbători”.

Municipalitatea mai arată că în perioada 2001- 2003 Luxten a realizat lucrări de modernizare a sistemului de iluminat în sumă de peste 7 milioane USD faţă de un necesar de circa 11 milioane USD.

„Datorită nerealizării lucrărilor de modernizare şi extindere raportate la situaţia existentă în anul 2000, precum şi a apariţiei cartierelor şi străzilor noi, apare necesitatea realizării unor lucrări noi de extindere şi modernizare. (…) Datorită progresului tehnologic anumite componente nu se mai produc sau au fost înlocuite cu altele mai fiabile/viabile, unul dintre obiectivele municipiului fiind de a reduce consumul prin utilizarea unor corpuri de iluminat performante şi a unor echipamente specializate”, sunt motivaţii reliefate de Biroul de Presă a municipalităţii.

Calin Corpas7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor