„Vom premia jucatorii reprezentativi”

„Vom premia jucatorii reprezentativi”
La Trofeul Carpaţi va avea loc o festivitate de retragere pentru 21 de handbalişti tricolori.

Iniţiativa îi aparţine preşedintelui FR Handbal, Cristian Gatu, care doreşte să-i recompenseze într-un mod simbolic pe toţi foştii internaţionali români care au îmbrăcat de peste 100 de ori tricoul reprezentativelor feminină şi masculină.

„Citind Enciclopedia handbalului românesc, o carte de mare amploare publicată recent, am observat că există un număr mare de foşti internaţionali care nu au beneficiat la vremea lor de un meci de retragere. Am decis să le organizăm acum, cu ocazia ediţiilor din acest an ale Trofeului Carpaţi, o festivitate simbolică de retragere de la echipa naţională. Sunt 76 astfel de foşti jucători, dintre care 45 se află în ţară, 21 la masculin şi 24 la feminin. Ceilalţi sunt stabiliţi peste hotare. Fiecare dintre ei va primi o diplomă şi o plachetă, în semn de mulţumire pentru serviciile aduse handbalului românesc. Acestea le vor fi oferite la Trofeele Carpaţi de la Oradea, respectiv de la Deva. Vor mai exista două premii speciale, pentru golgheterii naţionalelor, atât la masculin, cât şi la feminin”, a afirmat preşedintele FR Handbal.

La Oradea, festivitatea de retragere va avea loc în două părţi, vineri la ora 16, respectiv sâmbătă, la ora 11:30.

Fără covor la Trofeul Carpaţi

În altă ordine de idei, Cristian Gaţu şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că la Arena „Antonio Alexe” nu va putea fi instalat covorul sintetic de taraflex pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi. Covorul a fost achiziţionat de AJ de Handbal Bihor pentru o sumă deloc neglijabilă, dar va fi instalat abia cu ocazia meciului cu Spania, de duminica viitoare.

„Noi suntem obligaţi de federaţia europeană să jucăm pe acea suprafaţă la meciurile oficiale. Vom juca aşadar pe taraflex la partida cu Spania, dar nu şi la Trofeul Carpaţi, datorită meciului de baschet de la Oradea. Era mult mai bine ca jucătorii noştri să aibă ocazia să se obişnuiască pe acea suprafaţă la Trofeul Carpaţi. Problema suprafeţei de joc este de altfel şi motivul pentru care naţionala nu a mai venit să joace la Oradea după acel meci cu Muntenegrul, în urma căruia ne-am calificat la Campionatul Mondial din 2009”, a spus preşedintele FRH.

G.N.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !