Vom putea telefona din avion

Vom putea telefona din avion
ORADEA – În curând, pasagerii aeronavelor vor putea folosi telefoanele mobile pe parcursuul călătoriilor. Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) supune spre consultare publică proiectul de decizie care deschide posibilitatea utilizării serviciilor de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor pe parcursul zborului.

Utilizarea sistemului GSM la bordul aeronavelor va contribui la creşterea mobilităţii individuale, permiţând comunicarea cu familia, partenerii de afaceri sau prietenii şi pe parcursul zborului cu avionul, rezolvând astfel problema perioadei când comunicarea era practic imposibila, mai ales în timpul zborurilor mai lungi.

„Sistemul presupune existenţa la bordul aeronavelor a unei staţii de bază la care se conectează terminalul mobil, staţie care nu permite emisia la puteri mari şi care face apoi legătura prin satelit cu reţelele terestre de telefonie mobilă. Pentru început, serviciile care vor fi disponibile la bordul aeronavelor sunt cele de voce şi SMS. Pentru utilizator, sistemul este unul deosebit de uşor de folosit, deoarece reprezintă o extindere a serviciilor de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor şi permite folosirea telefonului mobil la fel ca la sol”, se spune în comunicatul ANRCTI.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase