„Vom termina anul acesta Piaţa Unirii”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
13Comentarii
„Vom termina anul acesta Piaţa Unirii”
Viceprimarul Mălan este încrezător. O parte din piaţă a fost deja pavată cu portir şi se lucrează la ansamblul Duiliu Marcu.

Viceprimarul Mircea Mălan este încrezător că lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii vor fi finalizate până la finalul acestui ani. „Anul acesta trebuie să terminăm şi vom termina anul acesta. Lucrurile merg bine aici. Încet-încet ieşim cu lucrările din subteran. Am avut reţele vechi ce au trebuit reabilitate în întregime. Au trebuit regândite şi a fost nevoie de o canalizaţie tehnică nouă. Va trebui realizat sistemul de alimentare cu apă din Piaţa Unirii şi iluminatul public”, spune Mălan.


 

Credeți că lucrările din Piața Unirii vor fi finalizate până la finalul anului 2015?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

În această perioadă se lucrează la ansamblul Duiliu Marcu din jurul statuii lui Mihai Viteazul. „Refacem soclul. Am găsit un puţ lângă ansamblul Duiliu Marcu şi lucrăm la acoperirea acestuia”, transmite viceprimarul.

O bună parte din piaţă a fost deja pavată cu porfirul adus din Italia, atât carosabilul, cât şi trotuarul aflat pe partea dinspre sediul Episcopiei Greco-Catolice şi a Bisericii Sf. Nicolae. Porfirul urmează să fie aşezat în zona ce va găzdui fântânile, prevăzute în proximitatea Palatului Vulturul Negru. De asemenea, s-a aşezat pavajul şi între şinele de tramvai, însă acolo lucrarea nu este finalizată.

Un aspect inedit: numele oraşului Oradea apare în patru limbi, pe capacele de canal personalizate, folosite în Piaţa Unirii: română, engleză, maghiară şi germană.

Se închide podul

Începând de vineri, 19 iunie, circulația rutieră pe podul Sfântul Ladislau (Ferdinand) va fi închisă. Restricțiile de circulație nu se datorează faptului că podul intră în reabilitare, deoarece licitaţia abia a fost lansată. Închiderea podului este cauzată de extinderea şantierului din Piața Unirii (canalizare, rețele de apă, termoficare). Șantierul va fi extins până în fața Primăriei. Va fi închis accesul rutier pe Podul Sf. Ladislau, dinspre Piaţa Ferdinand. Totodată se va închide şi capătul dinspre Primărie al străzii Tudor Vladimirescu, începând de la intersecţia cu Principatele Unite. Lucrările vor dura minim două luni.

OTL SA anunţă că autobuzele liniei 14 C vor circula până la staţia Bancpost din cauza lucrărilor care se execută în imediata vecinătate a Bisericii Sf. Ladislau, staţia din acest perimetru devenind astfel neoperaţională.

Strada Alecsandri, amânată

Deşi edilii îşi propuneau ca anul acesta să pietonalizeze şi strada Vasile Alecsandri, la pachet, cu Piaţa Unirii, ideea nu va putea fi concretizată, în cele din urmă. Finanţarea europeană nu a mai venit, dosarul nefiind admis laADR Nord-Vest atât din cauza lipsei fondurilor pe exerciţiu financiar actual, în curs de finalizare, dar şi din cauza temerilor că investiţia pentru care se solicitau fonduri europene nu ar fi putut fi finalizată până la finele acestui an.

„Proiectul pentru transformarea străzii în pietonal va fi realizat din fonduri europene accesate din următorul exerciţiu financiar european (2014 – 2020, plus 2, pentru România – n.r.). Anul acesta, pe Alecsandri se vor executa lucrări de racordare a clădirilor la agentul termic primar şi pentru montarea a 12 mini-puncte (module) termice în subsolul clădirilor. Acum strada este racordată la agentul termic secundar prin alte puncte termice din zonă, compromise”.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor