Vor albii mai curate

5Comentarii
Vor albii mai curate
Vor albii mai curate
ORADEA – Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA) a cerut autorităţilor locale din toată ţara să cureţe albiile râurilor, ameninţând că din luna martie se vor începe controalele în acest sens.

Aceeaşi problemă a fost adusă în discuţie de Lucia Varga, secretar de stat în cadrul MMGA, cu ocazia ultimei sale vizite în Bihor, venită pentru a evalua lucrările de apărare împotriva inundaţiilor, desfăşurate pe teritoriul judeţului. „Sunt foarte nemulţumită de mizeria de pe maluri.

Ministerul nu este responsabil de salubrizarea albiilor, acest lucru e de datoria autorităţilor locale. Vreau să fie averizate primăriile în acest sens, iar pe viitor Direcţia Ape Crişuri să efectueze controale în ceea ce priveşte curăţenia malurilor”, spunea, pe-atunci, Lucia Varga. „În cazul în care nu vor fi respectate prevederile legale, organele de control abilitate vor aplica sancţiuni contravenţionale ce variază de la 25.000 de lei până la 80.000 de lei”, se precizează într-un comunicat transmis de MMGA către Agenţia de presă Mediafax.

Acelaşi comunicat atrage atenţia asupra pericolului pe care îl pot reprezenta gunoaiele apărute pe malurile apelor, „putând deveni adevărate baraje în contextul unor inundaţii”.

M.M.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor