Vor avea salarii mai mari

20Comentarii
Vor avea salarii mai mari
DEVA – Paramedicii de pe ambulanţele SMURD din judeţul Hunedoara vor avea, începând de anul viitor, salarii brute de 1270 lei. Acest lucru va fi posibil ca urmare a preluării şi angajării celor 58 de paramedici de către Asociaţia „Salvital” Hunedoara.

Anunţul a fost făcut de Raed Arafat, ministru subsecretar de stat, după şedinţa ce a avut loc, ieri, la Deva. Până în ianuarie, paramedicii vor fi plătiţi de către primăriile din localităţile unde există serviciul SMURD. Decizia de trecere a angajaţilor la Asociaţie a fost luată pentru că s-au constatat inadvertenţe în coordonarea echipajelor, precum şi diferenţe în ceea ce priveşte salarizarea.

 

„Asociaţia „Salvital” Hunedoara va încheia un acord cu fiecare primărie, prin care consiliile locale garantează suma de bani necesară pentru plata salariilor paramedicilor, precum şi pentru achiziţionarea echipamentului de protecţie necesar. Deşi paramedicii nu vor mai fi angajaţii primăriilor, ei vor aparţine tot autorităţilor locale, deoarece Asociaţia a fost creată la iniţiativa consiliilor locale şi are ca scop crearea unui serviciu care deserveşte în mod direct populaţia aflată în situaţii delicate”, a declarat, la rândul său, preşedintele Asociaţiei „Salvital”, Petru Mărginean.

 

În acest an, echipajele SMURD au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti în peste 1000 de cazuri. Pentru rezultatele deosebite obţinute, 15 paramedici au fost premiaţi, ieri, cu câte 250 de lei brut.

SMURD în judeţul Hunedoara
La data de 25 iulie 2006, când a început activitatea SMURD, în judeţul Hunedoara funcţionau 3 echipaje paramedicale: în localităţile Hunedoara, Petroşani şi Uricani. Anul trecut, judeţul avea deja 7 echipaje paramedicale în localităţile Deva, Hunedoara, Brad, Petroşani, Vulcan, Uricani şi Orăştie. Din banii donaţi de populaţie în cadrul campaniei „2% pentru SMURD” s-au cumpărat maşini de teren care acţionează în zona de munte. Anul viitor, se vor deschide încă trei module SMURD în municipiul Haţeg, oraşul Simeria şi comuna Ilia.

Ambulanţa va veni în 8 minute
Timpul în care o ambulanţă trebuie să ajungă la cazurile de urgenţă se va reduce simţitor în următorii 6 ani. „La un caz semnalat în mediul urban, ambulanţa trebuie să răspundă în 8 minute, iar la cel din mediul rural în 12 minute. Timpii aceştia sunt calculaţi atât pentru echipajele medicale de pe ambulanţele sanitare cât şi pentru cele SMURD„, a spus Raed Arafat. Acesta a adăugat că prioritară este găsirea unei modalităţi mai bune de colaborare între cele două servicii de ambulanţă şi centrul de preluare a cazurilor de urgenţă-112.


Salvamontul cere elicopter
Coordonatorul Salvamont Petroşani, Florin Tomuş, a declarat, ieri, că în Munţii Parâng stratul de zăpadă măsoară deja 70 de cm şi se aşteaptă ca numărul turiştilor, în acest an, să fie foarte mare. În zonă se practică sporturi extreme. Dacă apar probleme, în unele regiuni montane, intervenţia se poate face doar cu elicopterul. Raed Arafat a declarat că, la munte, intervenţia cu un elicopter comportă riscuri. „Prezenţa elicopterului poate produce avalanşe. Nu putem interveni decât cu elicoptere cu troliu. Aparatul de la Târgu Mureş are aşa ceva, dar trebuie să şcolim personalul. Piloţii şi paramedicii vor face un curs de pregătire la Serviciul Aerian de Salvare din Elveţia”, a precizat Raed Arafat.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor